Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į lietuvišką rinką siekianti įsilieti internetinė parduotuvė pirkėjus vilioja akcijomis

Didėjant gyvenimo tempui, vis populiarėja pirkimas internetu. Patogu – gali per pusvalandį išsirinkti prekę ir daugiau nesukti galvos. Rinkoje daugėjant internetinių parduotuvių, išlošia pirkėjas, norintis įsigyti prekę kuo pigiau. Tokią galimybę siūlo ir Lietuvoje norinti įsitvirtinti viena iš populiariausių šios grupės Kinijos žaidėjų GearBest.com.
Nuolaidos
Nuolaidos / 123RF.com nuotr.

Tarp privalumų – ne tik kaina: galima rasti pačius naujausius modelius

Dėl mažesnių kainų ir plačios pasiūlos internetinė parduotuvė sparčiai populiarėja Europoje ir jau turi savo pirkėjų ratą Lietuvoje. Svetainėje galima rasti buitinės technikos, telefonų, planšetinių kompiuterių, elektronikos, drabužių, įrankių ir kitokių gaminių.

„GearBest“ dažnai siūlo tokių gaminių, kurie Lietuvos parduotuves pasiekia gerokai vėliau.

Kinijos Silicio slėniu vadinamame Šendženo mieste įsikūrusi parduotuvė ir jos sandėliai pirkėjams ypač patraukliomis kainomis siūlo elektronikos prekes, mat šiame mieste pagaminama apie 70% visos elektronikos pasaulyje ir įmonė dirba su pačiais didžiausiais bei populiariausiais gamintojais.

Tačiau šios parduotuvės patrauklumas yra ne tik siūloma mažesnė kaina. Technologijos.lt atstovo Aliaus Noreikos pastebėjimu, „GearBest“ dažnai siūlo tokių gaminių, kurie Lietuvos parduotuves pasiekia gerokai vėliau.

Šiuo metu ketvirtąjį gimtadienį švenčianti parduotuvė pirkėjus vilioja akcijomis, loterijomis ir žaidimais. Anot A.Noreikos, tikėtina, kad tokio naujo žaidėjo pasirodymas rinkoje gali nulemti kažkokį kainų persiskirstymą, nors kiekvienas pardavėjas turi savo pirkėją.

„Į vietines parduotuves pirkėjas gali nueiti, išsiaiškinti visus gaminio niuansus, yra tiesioginis kontaktas su gyvu žmogumi, ir kai kuriems žmonėms tas yra būtina. Čia daug paprasčiau su garantiniu aptarnavimu, nereikia gaminio niekur siųsti, jei kas nors nutinka, yra teikiamos įvairios papildomos paslaugos. Tai yra labai patogu. Tačiau natūralu, kad tada padidėja kaina, nes vietinėms parduotuvėms reikia ir algas darbuotojams mokėti, ir mokesčius. Bet kartais „GearBest“ prekių kaina būna tokia gera, kad ir tolimas garantinis aptarnavimas jau ne problema. Lieka pačiam pirkėjui nuspręsti, kas jam svarbiau“, – sakė pašnekovas.

Geriausius šiuo metu GearBest pasiūlymus, akcijas ir žaidimus galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Garantuoja kokybę, tačiau siūlo apdrausti pirkinius

Nors dažnas vartotojas gali abejoti dėl kiniškų prekių kokybės, „GearBest“ atstovės J.Agafonovos teigimu, baimintis dėl to nereikėtų.

„Mes esame parduotuvė. Tai reiškia, kad mes išsiunčiame prekes, kurias prieš dėdami į vitriną patikrinome. Visos prekės praeina kokybės kontrolę, ypač tai liečia brangią elektroniką. Šiemet savo tiekėjams suteikėme galimybę patiems pateikti prekes mūsų platformoje. Tai daugiausia nebrangios prekės – įvairūs aksesuarai, sporto ir laisvalaikio prekės. Žinoma, prieš tai pirmiausia mes patikriname savo tiekėją. Tarkime, laikrodžius „Megir“ prieš tai pardavinėjome savo parduotuvėje ir juos pirkėjai labai pamėgo. Tad leidome tiekėjui savo platformoje patalpinti visą katalogą. Tačiau, nepaisant to, mes kontroliuojame prekių pristatymą, jos išsiunčiamos iš mūsų sandėlių ir mes už jas prisiimame visišką atsakomybę“, – tikino pašnekovė.

Ji atkreipė dėmesį, kad produktai užsienio sandėliuose visiškai neapmokestinami, išskyrus greitąjį pristatymą, pavyzdžiui, DHL.

Parduotuvė siūlo siuntos draudimo paslaugą – perkant reikia naudoti registruotą paštą ir nors tai kainuoja papildomus kelis eurus, tačiau siuntėjas prisiima daugiau atsakomybės už keliaujančius siuntinius.

Jeigu visgi įsigyta prekė pasirodė su defektu, galima ją grąžinti. Tereikia parašyti žinutę į techninės pagalbos skyrių rusų arba anglų kalbomis, pateikti prašomą medžiagą problemos identifikavimui ir laukti atsakymo. Priklausomai nuo konkretaus draudiminio atvejo, prekė bus pakeista arba jums bus pasiūlyta pilna ar dalinė kompensacija.

Be to, jau ketverius metus veikianti ši parduotuvė siūlo siuntos draudimo paslaugą – perkant reikia naudoti registruotą paštą ir nors tai kainuoja papildomus kelis eurus, tačiau siuntėjas prisiima daugiau atsakomybės už keliaujančius siuntinius.

„Nors siuntos pasimeta retai, bet tokių incidentų gali įvykti. Draudimo priemoka priklauso nuo pačios prekės, tad kartais gali būti gan didelė, tačiau jeigu ji nėra labai brangi, visada geriau ją užsisakyti“, – patarė J.Agofonova.

Siuntimo būdas taip pat gali padėti sutaupyti

Pirkimas Gearbest.com nedaug skiriasi nuo kitų elektroninių parduotuvių, tačiau reiktų atkreipti dėmesį, kad ne visos prekės siunčiamos į Lietuvą. Daugumai prekių tai negalioja, bet pasitaiko išimčių. Kitas svarbus momentas – siuntimas gali būti nemokamas arba mokamas. Tai priklauso nuo prekės dydžio, formos ir nuo to, kaip greitai norite gauti siuntinį. Prie kiekvienos prekės bus nurodyta siuntimo kaina arba parašyta, kad jis nieko nekainuos.

Siunčiant per siuntų tarnybą prekės neabejotinai praeis pro muitinę, o siunčiant per paštą, atkeliaus per ES pašto tarnybas tiesiai į namus.

Pasirinktas siuntimo būdas gali skirtis savo kaina bei trukme. Prekės gali keliauti per paštą arba per siuntų tarnybą. Per paštą atsiuntimas gali užtrukti iki mėnesio, o per siuntų tarnybą – iki savaitės. Paprastai siuntimas per paštą yra nemokamas, o per siuntų tarnybą kainuoja papildomą priemoką. Tačiau yra ir dar vienas esminis skirtumas – siunčiant per siuntų tarnybą prekės neabejotinai praeis pro muitinę, o siunčiant per paštą, atkeliaus per ES pašto tarnybas tiesiai į namus.

Tad kokį gi siuntimo būdą rinktis nepatyrusiam pirkėjui: „Registered Air Mail“, „Unregistered Air Mail“, „Priority Line“ ar „Expedited Shipping“?

„Expedited Shipping“ yra brangiausias siuntimo būdas, nes siuntinius pristato kuri nors iš privačių siuntų tarnybų, tačiau kartu šis būdas ir patikimas, ir saugus, ir gana greitas. Deja, siunčiant šituo būdu visos prekės keliauja pro muitinę ir jei deklaruota kaina bus didesnė, nei yra ribinė, teks mokėti mokesčius.

Skirtumas tarp „Registered Air Mail“ ir „Unregistered Air Mail“ yra tik toks, kad pirmąjį galima sekti, o antrojo – ne. Tad jei tik yra galimybė, specialistas pataria verčiau nesirinkti „Unregistered Air Mail“, ypač jei perkate ką nors labai vertingo.

„Mokėjimas už prekes dažnai kelia daugiausia klausimų. Žmonės bijo prarasti pinigus, naudodamiesi abejotino patikimumo svetainėmis. Tačiau Gearbest.com šiuo atžvilgiu yra saugus ir brangina savo reputaciją“, – tikina elektroninės parduotuvės atstovė J.Agafonova, rekomenduodama pagal galimybę rinktis „Paypal“ apmokėjimo būdą – nereikės suvedinėti duomenų, sistema yra patikima ir patogi. „Paypal“ taip pat padeda susigrąžinti pinigus, jei įvyks kas nors nenumatyto – jei nuo pirkimo praėjo mažiau nei 180 dienų, galite paprašyti grąžinti pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius