Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IBM gręžiasi nuo veidų atpažinimo technologijų verslo

Didžiausia pasaulyje kompiuterių paslaugų teikėja „International Business Machines“ (IBM) pirmadienį pranešė nutraukusi bendrosios paskirties veido atpažinimo programinės įrangos pardavimus ir prieštaraujanti tokių technologijų naudojimui rasių profiliavimui ar masiniam stebėjimui.
IBM
IBM / „Scanpix“ nuotr.

Griežtas požiūris į veidų atpažinimo sistemų, kurios gali būti naudojamos prieš mažumas ar pažeidžiančias žmogaus teises, naudojimą buvo išsakytas IBM generalinio direktoriaus laiške, išsiųstame JAV Kongreso nariams.

„IBM nebeteiks bendrosios paskirties IBM veidų atpažinimo ar analizės programinės įrangos“, – parašė Arvindas Krishna.

„IBM griežtai prieštarauja ir nesiūlys jokių technologijų, įskaitant veidų atpažinimo technologijas, kurias siūlo kiti pardavėjai ir kurios naudojamos masinio stebėjimo, rasių profiliavimo, pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių pažeidimų tikslais“, – teigė A.Krishna.

Šimtmečio istoriją menanti technologijų įmonė pareikalavo griežtų nacionalinių standartų, kurie galiotų policijos agentūroms, naudojančioms veidų atpažinimo sistemas.

„Technologijos gali padidinti skaidrumą ir padėti policijai apsaugoti bendruomenes, tačiau jos neturi skatinti diskriminacijos ar rasinės neteisybės“, – pabrėžė A.Krishna.

Pasak jo, policijos pareigūnų atskaitingumui ir visuomenės saugumui turėtų būti naudojamos tokios technologijos, tokios kaip kūno kameros ir duomenų analizės priemonės.

IBM pareiškė esanti pasirengusi bendradarbiauti su Kongresu siekiant „teisingumo ir rasinės lygybės“, iš pradžių daugiausia dėmesio skiriant policijos reformai, taip pat atsakingam technologijų naudojimui ir įgūdžių plėtimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius