Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IBM prognozė: 5 inovacijos, kurios pakeis mūsų gyvenimą

IBM paskelbė kasmetinį inovacijų, kurios pakeis mūsų gyvenimą per artimiausius penkerius metus, sąrašą. IBM analitikai įsitikinę, kad per penkerius metus kompiuteriai taps dar išmanesni, labiau pritaikyti naudoti visą mus supančią informaciją ir spręsti mums, žmonėms, sudėtingas problemas, pateikdami geriausius sprendimus pagrindžiančias įžvalgas. Štai 5 inovacijos, kurios, pasak IBM, padarys didžiausią įtaką mūsų gyvenimui:
Litexpo paroda
Litexpo paroda

Mokykla mokysis iš mūsų

Statistika rodo, kad 2 iš 3 suaugusiųjų pasaulyje nebaigė vidurinės mokyklos. Ateities mokykla suteiks mokytojams priemones, padėsiančias sužinoti viską apie mokinius ir sukurti individualias mokymo programas nuo darželio iki universiteto.

Tai bus daroma pasitelkiant testų rezultatus, pamokų lankomumą, moksleivio elgesį virtualioje mokymo platformoje. Išsami duomenų analizė nurodys, kur moksleivis gali susidurti su iššūkiais, ir pasiūlyti priemones padėti juos įveikti pagal individualų kiekvieno moksleivio mokymosi stilių.

Krautuvėlės įveiks elektronines parduotuves

Praėjusiais metais pardavimai internetu visame pasaulyje viršijo 1 trilijoną JAV dolerių ir toliau auga milžinišku greičiu. Šiuo metu virtualios parduotuvės gerokai pralenkė įprastas parduotuves gebėjimu analizuoti mūsų elgseną internete ir pagal ją formuoti verslo strategijas, tačiau ateities inovacijos mažas parduotuvėles „prikels“ naujam gyvenimui.

Per penkerius metus pardavėjai išmoks naudotis tuo, kad gerai pažįsta savo klientą. Mūsų mobiliųjų įrenginių duomenys bus kaupiami „debesyse“, tad prekybininkai žinos apie mūsų poreikius, mitybos, apsipirkimo, bendravimo įpročius. Pardavėjams bus lengviau numatyti, ko kiekvienam labiausiai reikia, o kognityvinės sistemos padės parduotuvų personalui tapti kiekvienos prekės ekspertais. 

Gydytojai skirs vaistus pagal mūsų DNR

Laimėjimai genomų tyrime ir didelių duomenų srautų analize paremtos kognityvinės sistemos padės gydytojams tiksliai diagnozuoti vėžį, širdies ligas ir sukurti individualų gydymo planą milijonams ligonių pasaulyje.

IBM mokslininkai jau kelerius metus dirba su sveikatos priežiūros institucijomis ir tobulina sistemas, generuojančias įžvalgas, padedančias paspartinti genomų analizę ir tinkamiausio gydymo laiko nustatymą nuo savaičių, mėnesių iki dienų ar net minučių. 

 Skaitmeninis asmens sargybinis

Pastaraisiais metais itin padaugėjo skaitmeninės tapatybės pasisavinimo ir sukčiavimo atvejų. IBM prognozuoja, kad per penkerius metus kiekvienas iš mūsų turės nuosavą skaitmeninį asmens sargybinį, kuris kaups įvairius duomenis iš skirtingų šaltinių, juos analizuos, stebės dėsningumus ir žinos, kokie veiksmai vartotojui yra įprasti, o kokie kelia abejonių. 

Miesto gyventojų problemos bus sprendžiamos daug paprasčiau

Prognozuojama, kad iki 2030 metų didmiesčių ir miestų gyventojai besivystančiose šalyse sudarys 80 procentų pasaulio gyventojų, o iki 2050 metų jau net septyni iš 10 žmonių gyvens miestuose.

IBM teigia, kad per penkerius metus išmaniuosius miestus valdantys kompiuteriai ir mobilieji įrenginiai išmoks suprasti žmonių poreikius, pomėgius, užsiėmimus ir judėjimą iš vienos vietos į kitą. Miestų gyventojai ir vadovai turės galimybę bendrauti ir perduoti informaciją apie tai, kur, kada ir kokių resursų reikia.

Jau dabar IBM mokslininkai Brazilijoje vysto priemones, padedančias vartotojams mobiliaisiais telefonais informuoti apie transporto problemas ar stengiantis pagelbėti žmonėms su negalia lengviau orientuotis miesto gatvėse. Prognozuojama, kad panašios priemonės taps pagrindiniu įrankiu miesto valdžiai identifikuojant problemas ir imantis veiksmų ten, kur jų labiausiai reikia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius