-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įdomiausios CES 2016 naujovės: išmanusis dušas, 8K raiškos TV ir išmanūs laikrodžiai

Las Vegase vykstanti CES 2016 technologijų paroda oficialiai atidaroma trečiadienį, tačiau gamintojai prieš renginį jau pristatė aibę milžiniškų televizorių, elegantiškų išmanių laikrodžių ir naujais jutikliais padengtų išmanių įrenginių.
Samsung televizorius su SUHD ekranu
Samsung televizorius su SUHD ekranu / Scanpix nuotr.

Mashable.com aprašo keletą įdomiausių iki šiol CES pristatytų naujovių.

Televizoriai

Kaip ir kasmet, CES pristatyti ir nauji televizorių rinkos standartai. „Samsung“ atsivežė milžinišką 98 colių įstrižainės 8K ekraną turintį televizorių, kurio raiška siekia 7680 x 4320 p – daugiau nei 33 mln. pikselių.

Scanpix nuotr./Samsung televizorius su SUHD ekranu
Scanpix nuotr./Samsung televizorius su SUHD ekranu

Korėjos bendrovė „HiSense“ pristatė net 22 naujus televizorių modelius, įskaitant keturis 4K raiškos televizorius su HDR apdorojimu, kuris leidžia pagerinti ekrano spalvų ryškumą. Geriausias iš jų – H10, turi lenktą 65 colių įstrižainės ekraną ir kainuoja 2,8 tūkst. dolerių.

25 naujus televizorius anonsavo ir „Sharp“, įskaitant ir N9000 4K raiškos televizorių su 65 colių įstrižainės lenktu ekranu.

Vienas iš tiesų išskirtinis modelis buvo 65 colių įstrižainės UHD serija „Stream TV Netorwks“, kuri leidžia žiūrėti 3D turinį be tam skirtų akinių.

LG „Signature“

Korėjiečių LG pristatė naują prekės ženklą „Signature“. Į nedidelę ir, greičiausiai, brangią prekių liniją patenka produktai, kaip itin plonas 4K rašikos OLED televizorius ar išmanus permatomas nerūdijančio plieno šaldytuvas, kuris turi „automatinių durų“ sistemą.

LG pademonstravo ir naują 15 colių įstrižainės nešiojamąjį kompiuterį „G Gram“, kuris sveria daugiau nei du kartus mažiau už naują „Apple MacBook Pro“, taip pat 98 colių įstrižainės 8K OLED televizorių.

Išmani šaldytuvo kamera

Šaldytuvo kamera „Fridge Cam“ sulaukė daug dėmesio socialiniuose tinkluose, ypatingai neigiamų atsiliepimų ir patyčių. Įrenginio pavadinimas iš esmės nusako jo funkcijas: filmavimo kamera įmontuojama šaldytuvo viduje, o pagalbinė išmaniojo telefono aplikacija leidžia matyti viduje esančių produktų nuotraukas. Tiesa, „Smarter“ nėra pirmoji idėjos autorė.

Smarter nuotr./Smarter šaldytuvo kamera
Smarter nuotr./Smarter šaldytuvo kamera

„Samsung Family Hub“ šaldytuvas, taip pat pristatytas CES, turi 21,5 colio įstrižainės 1080 p raiškos ekraną, jame įdiegta ir skaitmeninė „Amazon“ balso asistentė „Alexa“. Virtuali asistentė paklausus gali išvardinti šaldytuve esančius produktus. „Family Hub“ šaldytuvas turi keletą kamerų, kurios daro nuotraukas kaskart jį atidarius ir uždarius. Nuotraukas galima peržiūrėti su „Samsung“ programėle.

Scanpix nuotr./„Samsung Family Hub“ šaldytuvas
Scanpix nuotr./„Samsung Family Hub“ šaldytuvas

„Hydrao“ išmanusis dušas

„Hydrao“ išmanusis dušas gali būti sprendimas norintiems sutaupyti be reikalo išeikvojamo vandens duše. „Bluetooth“ įrenginys prisijungia per „iPad“ ar „iPhone“ aplikaciją, kuri leis nustatyti tris perspėjimo apie sunaudotą vandenį intervalus, pavyzdžiui, 15 litrų, 20 litrų ir 30 litrų.

Pasiekus kiekvieną ribą įrengta LED lemputė užsidegs skirtingomis spalvomis ir primins, kiek vandens sunaudota. Vietoje baterijų maža turbina naudos vandenį ir generuos energiją LED lemputėms ir Bluetooth jungčiai.

Scanpix nuotr./Išmani dušo sistema „Hydrao“
Scanpix nuotr./Išmani dušo sistema „Hydrao“

„Android Wear“ įrenginių gausėjimas

„Google“ kurtą išmanių laikrodžių platformą papildė keletas įdomių naujovių. „Casio“ pademonstravo vandeniui atsparų laikrodį „WSD-F10 Smart Outdoor Watch“ su slėgio jutikliu, kompasu, žingsniamačių ir įvairiomis aplikacijomis.

Scanpix nuotr./Išmanusis „Casio“ laikrodis „WSD-F10 Smart Outdoor Watch“
Scanpix nuotr./Išmanusis „Casio“ laikrodis „WSD-F10 Smart Outdoor Watch“

Baterijų gamintojai „New Balance“ taip pat pristatė į sportą orientuoto „Android Wear“ įrenginio konceptą, kuris pasirodys rinkose šių metų gale.

O „Huawei“ šįmet nutarė, kad reikia išleisti specialiai moterims sukurtą išmanų laikrodį, kurio funkcionalumas labiau susijęs su mada. Pristatyti „Huawei Watch Jewel“ ir „Elegant“ modeliai.

Scanpix nuotr./Huawei išmanusis laikrodis moterims „Huawei Watch Jevel“
Scanpix nuotr./Huawei išmanusis laikrodis moterims „Huawei Watch Jevel“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius