Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17 /11:41

Ilja Laursas kuria rizikos kapitalo fondą „Nextury Ventures“

„GetJar“ įkūrėjas verslininkas Ilja Laursas kartu su buvusiu „Microsoft Lietuva“ Baltijos šalių padalinio generaliniu direktoriumi Mindaugu Glodu kuria rizikos kapitalo fondą „Nextury Ventures“, kuris investuos į ankstyvos stadijos Lietuvos startuolius – pradedančias technologijų įmones.
Ilja Laursas
Ilja Laursas / "Lietuvos ryto" televizijos nuotr.

„Mūsų kapitalas veiks tik su privačiais pinigais, jis orientuosis tik į Lietuvoje veikiančius startuolius. Tai bus tam tikri išmanieji pinigai. Nors Lietuvoje kapitalo investicijų lygis gana aukštas, silpna vieta yra kapitalo išmanumas“, – antradienį ISM universitete pristatydamas „Nextury Ventures“ kalbėjo I.Laursas.

Pasak jo, iš pradžių rizikos kapitalo fondas orientuosis tik į dešimtį įmonių, tačiau jos bus labai aukštos kokybės.

„Kadangi dirbsime su siauru skaičiumi kompanijų, galėsime sau leisti aktyviai prisidėti prie jų veiklos“, – pridūrė verslininkas.

Rizikos kapitalo fondas įkurtas privačiomis I.Laurso lėšomis. Pirmus metus fondas turėtų veikti Lietuvoje,o vėliau plėstis ir į kitas Rytų Europos rinkas.

Fondas padės naviguoti

„Kartasi geras produktas patenka į neprognozuojamus vandenis. Turėdama gerų trenerių komanda gali naviguoti bet kur, – kalbėjo M.Glodas.

„Nextury Ventures“ fondo valdytoju bus I. Laurso partneris buvęs „Microsoft“ Vidurio ir Rytų Europos Sprendimų sveikatos sektoriaus direktorius ir Baltijos šalių padalinio generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Pasak jo, pirmieji projektai, į kuriuos investavo fondas – telekomunikacijų įmonė „Cheap Data“ ir projektas www.dalinuosi.lt.

„Kartais geras produktas patenka į neprognozuojamus vandenis. Turėdama gerų trenerių komandą gali naviguoti bet kur, – kalbėjo M.Glodas. – Turint gerą komandą ir gerą laivą jį reikia įdėti į vandenį: turi egzistuoti vanduo – rinka, kur komanda galėtų su geru produktu gerai naviguoti. Tikime, kad sukaupę šitą žinių krūvį galime pasiekti daug Lietuvai ir mūsų visuomenei atnešti daug naudos.“

Rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ pavadinimas susideda iš dviejų angliškų žodžių – "next" (kitas) ir "century" (šimtmetis). Pasak M. Glodo, rizikos kapitalo fondo pavadinimas yra simbolinis ir reiškia, kad pradžioje bus investuota į šimtą įmonių.

Prie fondo patarėjų komandos prisijungia ir puikiai žinomi Lietuvoje verslininkai. Į vadovų patarėjų tinklą pakviesti buvęs „Swedbank“ valdybos pirmininkas Antanas Danys, Kęstutis Lisauskas, UPS „Skubios siuntos“ įkūrėjas Vladas Lašas, Tadas Vizgirda, Kristina Vaivadaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius