Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internautai piktinasi „Facebook“ kuriama funkcija, kuri automatiškai fiksuotų savininkų veiklą

„Facebook“ neseniai pranešė kurianti naują funkciją, kuri taip išgąsdino interneto vartotojus, kad dalis jų suskubo pasirašyti interneto peticiją, kurioje raginama nutraukti funkcijos vystymą, praneša tinklalapis news.com.au.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujovė leistų automatiškai be vartotojo žinios įjungti telefono mikrofoną ir užfiksuoti, kas tuo metu vyksta – pavyzdžiui, kokios žmogus klausosi muzikos ar kokį filmą žiūri.

Tuomet socialiniame tinkle atsirastų automatinės žinutės, pavyzdžiui, „žiūri „Game of Thrones“ ar „klausosi „Coldplay“ ir panašiai. Tiesa, kaip pabrėžia „Facebook“, prieš tai tam turėtų būti gautas vartotojo sutikimas.

Pasak „Facebook“, nesvarbu, koks įdomus būtų tuo metu vykstantis žmonių pokalbis, „Facebook“ nelaikys jo įrašų ir nefiksuos žmonių pokalbių.

Naujoji funkcija veiks tokiu pat principu, kaip muzikos atpažinimo programa „Shazam“.

„Facebook“ į kilusį pasipiktinimą atsakė praėjusios savaitės pabaigoje išplatindama pareiškimą. Jame skelbta, kad ši funkcija būtų pasirinktina, o automatiniai atnaujinimai veiktų tik tada, kai vartotojas rašytų būsenos atnaujinimą.

Pasak „Facebook“, nesvarbu, koks įdomus būtų tuo metu vykstantis žmonių pokalbis, „Facebook“ nelaikys jo įrašų ir nefiksuos žmonių pokalbių.

„Štai kaip ši funkcija veiks: jeigu pasirinksite įjungti, kai rašysite būsenos atnaujinimą, programėlė kiekvieną garsą pavers į garso atspaudus jūsų telefone, – rašoma socialinio tinklo pranešime. – Toliau šie atspaudai bus siunčiami į mūsų serverius ir bus tikrinama, ar jie sutampa su mūsų duombazės garso ir TV atspaudais. Mes nelaikysime pirštų atspaudų savo duombazėje. Ir jokiu atveju šie atspaudai negali būti atkurti į originalų įrašą, nes juose nėra pakankamai informacijos.“

Ketvirtadienio rytą už peticiją buvo pasisakę 560 tūkst. vartotojų.

Domitės mokslo ir informacinių technologijų naujienomis? Prisijunkite prie Mokslas.IT socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“. Patirkite netikėtų atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius