Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Internet Explorer 8“ buvo nulaužtas per penkias minutes

Vokietis naująją „Internet Explorer“ versiją, pasirodžiusią ketvirtadienį, nulaužė per penkias minutes.
„Internet Explorer 8“
„Internet Explorer 8“ / 15min.lt

Kaip praneša „Computerworld“, tai įvyko per PWN2OWN turnyrą, surengtą „CanSecWest“ konferencijos metu, likus kelioms valandoms iki galutinės „Internet Explorer 8“ versijos pasirodymo.

Vokietis studentas, vardu Nilsas, nulaužė naująją naršyklę ir užvaldė kompiuterį su „Windows 7“ operacine sistema, kurioje dirbo naršyklė. Informacija apie naršyklės pažeidžiamumą buvo perduota „Microsoft“. Nėra aišku, ar saugumo spraga egzistuoja tik „Internet Explorer 8“ versijoje, skirtoje „Windows 7“, ar ji aptinkama visose naujosios naršyklės versijose.

Už įsilaužimą į kompiuterį per „Internet Explorer 8“ naršyklę Nilsas gavo 5 tūkst. dolerių prizą. Be to, jis nulaužė „Apple Safari“ ir „Mozilla Firefox“ naršykles bei susižėrė dar 10 tūkst. dolerių. Nilsui taip pat atiteko nešiojamasis kompiuteris „Sony Vaio“.

Kompiuterių saugumo specialistas Charlie Milleris tame pačiame turnyre, pasinaudodamas naršyklės „Safari“ spragomis, įsilaužė į nešiojamąjį kompiuterį „MacBook“ greičiau nei per dešimt sekundžių. Už tai Ch.Milleris gavo ne tik 5 tūkst. dolerių, bet ir įveiktąjį „MacBook“.

Turnyro organizatoriai taip pat siūlo įsilaužti į mobiliąsias platformas. Už įsilaužimą į išmaniuosius telefonus, valdomus „Windows Mobile“, „Google Android“ ir „Symbian“ operacinėmis sistemomis, taip pat už įsilaužimą į telefonus „iPhone“ ir „BlackBerry“ turnyro organizatoriai žada sumokėti 10 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius