-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 27 /17:20

Internete jau galima nemokamai klausytis lietuviškos muzikos

Visus žinomiausius Lietuvos atlikėjus ir grupes nuo šiol galima rasti vienoje vietoje – svetainėje MyliuMuzika.lt. Čia lietuvių sukurtos muzikos galima klausytis visiškai nemokamai.
Muzika
Svetainėje Myliumuzika.lt galima išgirsti bene visas lietuviškas dainas. / 123rf nuotr.
Temos: 2 Internetas Muzika

Naujasis muzikos portalas buvo pristatytas antradienio popietę klube „Tamsta“.

Myliumuzika.lt – tai naujos kartos muzikos paslauga. Pasaulis keičiasi, o su juo ir mūsų norai klausyti, pasiekti muzikos atlikėjus ir jų kūrinius. Muzika nemiršta, ji tiesiog atgimsta naujais būdais. Nuo gramofono, link juostinės ritės, vėliau kasetės, dar vėliau CD ji vis keičiasi ir evoliucionuoja... Internetas stipriai pakeitė šią pusiausvyrą, bet taip pat sukūrė naujas galimybes muzikai pasiekti klausytojus“, – skelbia svetainės kūrėjai.

Interneto tinklalapis sukurtas bendradarbiaujant su autorių teisių gynimo organizacijomis NCB ir LATGA-A.

Svetainėje galima rasti bene visų populiarių Lietuvos grupių ir atlikėjų muziką, nuo a.a. Vytauto Kernagio iki ŽAS ar grupės YVA.

Myliumuzika.lt nuotr./Svetainėje Myliumuzika.lt galima iagirsti bene visas lietuviakas dainas.
Myliumuzika.lt nuotr./Svetainėje Myliumuzika.lt galima išgirsti bene visas lietuviškas dainas.

Tinklalapio lankytojai gali patys susikurti muzikos grojaraštį, į jį įtraukti skirtingų atlikėjų dainų, arba tiesiog klausytis vieno mėgstamo atlikėjo albumų.

Neužsiregistravus leidžiama perklausyti tik 5 dainas, norint išgirsti daugiau teks prisijungti prie svetainės naudojant „Facebook“ arba Zebra.lt paskyrą.

Atsižvelgiant į perklausas sudaromi dienos, savaitės ir mėnesio „topai“.

„Atėjo visiškai nauja muzikos įrašų platinimo era, į tai reikia objektyviai atsižvelgti. Ir net patys klausytojai turėtų turėti kažkokį instrumentą, kaip galėtų paremti savo mėgiamas grupes. Iš kitos pusės, ir muzikantai turėtų suprasti, kad tik visiškas atvirumas ir skaidrumas gali suteikti jiems populiarumą“, – teigia grupės „Antis“ lyderis ir architektas Algirdas Kaušpėdas.

Jam pritarė ir atlikėjas Viktoras Vee-Diawara: „Bus vieta Lietuvos atlikėjams savo muziką kažkur parodyti. Manau, kad tai yra viena iš problemų, kad (...) nebėra vietų, kur tą muziką parodyti, nebent savo tinklalapyje, arba per koncertus.“

Tinklalapio kūrėjai žada ateityje sukurti programėlę išmaniesiems telefonams, kuri leistų lietuviškos muzikos klausytis bet kur ir bet kada. Taip pat ketinama suteikti galimybę nusipirkti dainas ar albumus.

Papildyta 17.20 val.: Legali alternatyva „piratavimui“

Portalo kūrėjai teigia, kad jame galima rasti daugiau nei šimtą populiariausių Lietuvos atlikėjų ir daugiau nei 5 tūkst. jų dainų. Tinklalapis veikia srautiniu muzikos transliavimo (angl. streaming) būdu.

Tikimasi, kad ši svetainė taps alternatyva pasauliniame tinkle nelegaliai platinamiems muzikos įrašams.

Naujajai paslaugai išpopuliarėjus Lietuvoje, klausytojams ketinama pasiūlyti ir užsienio muzikos atlikėjų įrašų.

Portalą sukūrusios kompanijos TEO Interneto turinio plėtros departamento direktorius Mantas Katinas teigė, kad su autorių teisių gynėjais sutarta portalo pajamas dalintis. Kitaip nei užsienyje veikiantys muzikos transliavimo portalai, Myliumuzika.lt atlikėjams nesiūlo konkretaus atlygio už vieną kūrinio perklausymą.

„Fiksuoto mokesčio kol kas nėra. Ateityje, kai bus sudaryta galimybė įsigyti atlikėjų muzikos albumų ir atskirų dainų, ne mažiau nei pusė vartotojų išleistų pinigų atiteks atlikėjams“, – teigė M.Katinas. Anot jo, tikslūs skaičiai ar procentai bus žinomi, kai tokia galimybė bus įdiegta.

Portalo kūrėjai neslepia užmojų tapti visų Lietuvos muzikantų „namais“ internete. „Mūsų tikslas – pripratinti žmonės vartoti muziką nauju būdu. Ši svetainė bus muzikantų namai, kur jie galės skleisti muziką, ją pardavinėti“, – sakė M.Katinas.

Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV atlikto tyrimo duomenimis, kompiuteriu muzikos klausosi maždaug pusė 18-34 metų apklaustųjų, o sparčiausiai auga srautinio muzikos klausymo apimtys. Tarp vyresniojo amžiaus žmonių populiariausių muzikos klausymo būdu išlieka radijas – taip muzikos dažniausiai klausosi maždaug du trečdaliai vyresnių nei 55 metų apklaustųjų.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

VIDEO: Myliumuzika.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius