Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone“ vartotojų slaptažodžiai – vaikiškai paprasti

Tyrimas atskleidė, kad tūkstančiai telefonų „iPhone“ vartotojų susigalvoja vaikiškai paprastus slaptažodžius, kuriuos atspėti yra juokų darbas.
„Apple“ gerbėjas džiaugiasi išmaniuoju telefonu „iPhone“.
„Apple“ gerbėjas džiaugiasi išmaniuoju telefonu „iPhone“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimą atlikęs „iPhone“ programėlių kūrėjas Danielis Amitay'us nustatė, jog net 15 proc. šio telefono vartotojų pasirenka vieną iš dešimties populiariausių keturių skaitmenų kombinacijų, praneša Dailymail.co.uk.

Penki populiariausi slaptažodžiai yra šie: 1234, 0000, 2580 (vertikali skaičių eilė klaviatūroje), 1111 ir 5555.

Nedaug atsiliko ir 5683 (skaičius naudojant kaip raides susideda angliškas žodis „love“, liet. meilė), 0852 (jau minėta vertikali eilė, tik surinkta iš apačios į viršų), 2222, 1212 ir 1998.

Anot D.Amitay'aus, net 10 proc. žmonių pasirinkti slaptažodžiai buvo arba 1234, arba 0000.

Net 10 proc. žmonių pasirinkti slaptažodžiai buvo arba 1234, arba 0000.D.Amitay'aus duomenis apie vartotojų pasirinktus slaptažodžius surinko pasinaudodamas savo sukurta programėle „Big Brother Camera Security“. Iš viso jis išanalizavo beveik 205 tūkst. slaptažodžių.

Programuotojas darė prielaidą, kad dauguma „iPhone“ naudotojų slaptažodį jo programėlėje pasirinko tokį pat, kaip ir telefono „užrakto“.

Šimto populiariausių slaptažodžių sąraše taip pat itin populiarios įvairios datos, ypač – nuo 1990 iki 2000-ųjų. D.Amitay'us spėja, kad vartotojai įvedė arba gimimo datą (savo ar atžalos), arba universiteto baigimo metus.

Tiesa, minėta programėlė saugumo sumetimais buvo pašalinta iš parduotuvės „App Store“, kadangi buvo nustatyta, jog ji siunčia informaciją į kūrėjo serverį (būtent – vartotojų pasirinktus slaptažodžius).

D.Amitay'us teigia suprantąs „Apple“ susirūpinimą, tačiau užtikrino, jog gavo tik vartotojų pasirinktus slaptažodžius, o jokios kitos informacijos nerinko ir negali nustatyti, kokį slaptažodį kuris vartotojas pasirinko.

Jis teigia atnaujinęs programą ir nuo šiol ji neberenka „iPhone“ vartotojų pasirinktų slaptažodžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius