-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš dėžutės išėmus: bandome išmanųjį telefoną „ Huawei U8500”

„Metas griauti stereotipus“, − pagalvojome rankose vartydami šį mobilųjį telefoną. „Panašu, kad „pagaminta Kinijoje“ dabar reiškia toli gražu nebe „pigu“, bet „gera kokybė už gerą kainą“. Būtent toks įspūdis susidarė artimiau susipažinus su išmaniuoju telefonu „Huawei U8500”.
Bandome išmanųjį telefoną „Huawei U8500”
Bandome išmanųjį telefoną „Huawei U8500” / TELE2 nuotr
Temos: 2 „Huawei“ Tele2

Jo kūrėja kinų kompanija „Huawei“ (beje, antra pagal dydį mobiliųjų telekomunikacijų įrangos gamintoja pasaulyje) šiuo prietaisu pademonstravo, kad naujausios technologijos neprivalo būti brangios. Bet pakalbėkime apie viską iš eilės.

Atidarę dėžutę be paties telefono randame kroviklį (jis kartu yra ir USB laidas, kuriuo telefoną galime prijungti prie kompiuterio), ausines su įprasta 3,5 mm jungtimi bei vartotojo vadovus lietuvių, rusų ir latvių kalbomis. Perskaitę vadovą likome patenkinti – viskas parašyta paprastai ir suprantamai. Tai turėtų nudžiuginti tuos, kuriems „Huawei“ bus pirmoji pažintis su išmaniaisiais telefonais, turinčiais jutiklinį ekraną – instrukcijoje aiškiai nurodyta ir kaip parengti telefoną naudojimui, ir kaip jį valdyti.
Čiumpame patį telefoną ir imame priekabiai vertinti jo dizainą. Tiesą sakant, prikibti nėra prie ko– solidus juodas ir metalo spalvos plastiko korpusas atrodo gana tvirtas, tačiau ne griozdiškas. Veikiau priešingai – skoningas kiek išlenktų kraštinių ir stačių kampų derinys suteikia telefonui elegancijos. Taigi prietaisas maloniai įsitaiso delne. Palyginę su pora kitų išmaniųjų telefonų („HTC Desire“ ir „iPhone 3GS”) pastebime, kad „Huawei“ už pastaruosius yra šiek tiek mažesnis bei lengvesnis – bandomas telefonas sveria 115 gramų, t.y. 15 gramų mažiau už kitus paminėtus pavyzdžius. Galbūt tai ir neatrodo daug, tačiau skirtumas juntamas.

Baterijos dangtelį nuėmėme gana lengvai, čia pat prisimindami kai kuriuos modelius, kuriuos atidaryti būdavo ne ką menkesnis iššūkis nei įsilaužti į seifą.Įdėjus SIM kortelę ir bateriją, dangtelis nesunkiai grįžo į vietą ir buvo gerai užfiksuotas – nepanašu, kad ilgainiui kiltų grėsmė jį pamesti.

Įjungus telefoną, mus pasitinka puikiai pažįstamas žalias robotukas – operacinės sistemos „Android“ simbolis. Telefone įdiegta „Android“ 2.1 versijos („Eclair“) operacinė sistema. Dar labiau nudžiugina galimybė pasirinkti meniu lietuvių kalba – daugeliui tai gerokai palengvins pažintį su visomis telefono ir jo operacinės sistemos teikiamomis galimybėmis.

Jutiklinis „Huawei U8500” ekranas nemažas − 3,2 colių įstrižainės (320 x 480 taškų). Ekranas atkuria 256 tūkst. spalvų ir į jį gana malonu žiūrėti įvairiu kampu bei esant ir labai ryškiam apšvietimui. Telefonas aprūpintas akcelerometru, taigi ekranas automatiškai pasisuka vertikaliai arba horizontaliai, prisitaikydamas prie kampo, kuriuo laikote telefoną.

Prietaisą daugiausiai valdome liesdami ekraną pirštais – kaip ir dauguma kitų išmaniųjų telefonų, „Huawei“ teturi kelis būtiniausius klavišus (įjungimo ir išjungimo, garsumo nustatymo, meniu, grįžimo, užbaigimo ir siuntimo mygtukus) bei optinę aikštelę tikslesniam valdymui. Jutiklinis ekranas tikrai „paklusnus“ ir lengvai reaguoja į prisilietimus, taigi valdyti šį telefoną gana paprasta.

Atsidarę programėlių meniu randame apie 30 įvairių programų – pradedant savaime suprantamomis, tokiomis kaip „Skambučių registras“, naršyklė ir elektroninis paštas, baigiant naujienų skaitykle, žemėlapių ir navigacijos programomis, itin pravarčiomis keliaujant. Palyginti su kai kuriais kitais išmaniųjų telefonų modeliais „Huawei U8500” gali pasirodyti šiek tiek „lėtesnis”, bet jeigu tai pirmasis jūsų išmanusis telefonas, to tikrai nepajusite – visas bandytas programėles prietaisas atidarė ir vykdė gana sparčiai.

Perkėlę į telefoną savo adresų knygelę, pabandėme juo skambinti. Tie vartotojai, kurie telefone saugo šimtus numerių, tikrai įvertins patogią paieškos sistemą, leidžiančią keliais spustelėjimais rasti norimą adresatą ir jam paskambinti. Kalbantis pašnekovo balsas gerai girdimas ausinėje, telefoną gana patogu laikyti prie galvos. Beje, „Huawei U8500” turi atstumo jutiklius, ir atitraukus prietaisą nuo ausies, ekranas automatiškai nušvinta bei pasiruošia priimti vartotojo komandas.

Žinoma, šis telefonas tinka ne tik skambinti – juo galima klausytis muzikos (MP3, WMA ir eAAC formato bylų), žiūrėti vaizdo įrašus (MP4, „DivX“ ir kt.). „Huawei U8500” turi įmontuotą 3,2 megapikselių vaizdo kamerą, taigi juo galima ir fotografuoti bei filmuoti. Tiesa, nuotraukų ir ypač vaizdo įrašų kokybė nėra stulbinanti, tačiau jos pakaks svarbioms akimirkoms įamžinti, jei po ranka neturėsite fotoaparato.

Likome maloniai nustebinti šio telefono baterija. Porą valandų palaikę ją prijungtą prie elektros tinklo, pasiekėme 92 proc. įkrovą. Nors bandydami telefoną naudojome gana intensyviai, tačiau praėjus parai baterijos įkrovimas vis dar siekė apie 60 proc. Daugelis kitų išmaniųjų telefonų modelių vartotojų prisipažįsta, jog išeidami iš namų ilgesniam laikui būtinai kartu pasiima ir kroviklį, nes aktyviau naudojamas telefonas kartais „laiko“ vos kelias valandas.

Žinoma, priekabesni vartotojai rastų, ko pasigesti. Pavyzdžiui, SD kortelės – nors ją galima įdėti į šį telefoną, tačiau kortelės nėra pradinėje pakuotėje, taigi norint fotografuoti, filmuoti, perkelti į telefoną muzikos įrašus ir kitokias bylas, kortelę reikės įsigyti. Nėra ir pažangesnių jutiklinio ekrano valdymo komandų, leidžiančių, pavyzdžiui, dviejų pirštų judesiais padidinti ar sumažinti ekrano vaizdą. Tačiau tai gana sėkmingai atstoja įprasta padidinamąjį stiklą vaizduojanti piktograma, kurią baksnodami didiname ir mažiname vaizdą.

Kita vertus, telefonas „Huawei U8500” turi ir neginčijamų pranašumų. Be kitų, kuriuos čia jau aptarėme, reikšmingiausias šio prietaiso „pliusas“ yra kaina: mūsų salonuose šį prietaisą be jokių sutarčių galima įsigyti už 489 Lt. Įvertinę šio telefono savybes vienareikšmiškai konstatuojame: optimalus pasirinkimas. Galbūt „Huawei U8500” ir neturi kai kurių prašmatnių dalykėlių, kuriais gali pasipuikuoti konkuruojantys modeliai (pvz., žibintuvėlio funkcijos), tačiau tai – visavertis išmanusis telefonas. Jis ypač tinka tiems, kurie tik pradeda pažintį su šiais prietaisais ir jų teikiamomis galimybėmis.

Ar minėjome, kad su sutartimi šį puikų telefoną galima įsigyti vos už 1 litą? Susipažinkite su mūsų siūlomais planais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius