Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Google+“ šalinami pravarde užsiregistravę vartotojai

Iš naujojo socialinio tinklo „Google+“ pradėti masiškai šalinti vartotojai, kuriuos kompanija „Google“ įtaria prisidengus netikru vardu.
Socialinis tinklas „Google+“
Socialinis tinklas „Google+“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialinio tinklo nariai raginami registruojantis nurodyti savo tikrąjį vardą, kad išvengtų „nepageidaujamų laiškų ir apsisaugotų nuo netikrų profilių“, praneša CNN.

„Google“ profiliai sukurti kaip vieši puslapiai internete tam, kad internetu būtų galima rasti ir susisiekti su tikrais žmonėmis realiame pasaulyje. Pateikdami savo tikrąjį vardą jūs kartu padedate žmonėms, kurie jus pažįsta – draugams, šeimos nariams, klasės draugams, bendradarbiams ir kitiems pažįstamiems – rasti ir susisiekti su jų ieškomu žmogumi“, – aiškina „Google“.

Tiesa, „Google+“ naudojimo sąlygose nurodoma, kad socialiniame tinkle galima nurodyti ir vardą ar pravardę, kuriuo asmuo yra geriau žinomas savo draugams.

„Pavyzdžiui, jei jūsų tikrasis vardas yra Charlesas Jonesas jaunesnysis, tačiau į jus dažniau kreipiasi Chucko Joneso ar Jaunėlio Joneso vardu, abu šie variantai tinka registracijai“, – rašoma dokumente.

Pasirodo, ši taisyklė galioja ne visada.

Po savaitgalio įvairūs technologijų tinklaraščiai pranešė sulaukę skundų, kad žmonės buvo pašalinti iš „Google+“, esą naudojo išgalvotą vardą.

Limoros „Ladyada“ Fried profilis buvo laikinai užblokuotas. Merginai įrodžius, kad ji technologijų pasaulyje geriau žinoma savo pravarde, profilis buvo atblokuotas.

Buvusi „Google“ darbuotoja Kirrily Robert, prisistatanti pravarde „Skud“, teigia, kad jos profilis taip pat buvo užblokuotas, nes ji užsiregistravo ne tikruoju vardu, o pravarde.

Ji prisipažįsta, kad to tikėjosi, bet jai buvo smalsu, kaip kompanija elgsis su žmonėmis, kurie užsiregistravo savo pravarde.

Moteris teigia, kad jai teko įrodinėti savo tapatybę ne tik nurodant asmeninius duomenis, bet ir pateikti asmens dokumentus.

Kiti populiarūs socialiniai tinklai, pvz., „Facebook“, taip pat prašo vartotojų registruotis tikruoju vardu ir pavarde, tačiau juose „netikri“ profiliai šalinami tik išskirtiniais atvejais, tarkime, jei anketa pavadinta įžeidžiančiai, užgauliai, su keiksmažodžiais ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius