Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsimintiniausios Steve‘o Jobso citatos

„Apple“ įkūrėjas ir ilgametis vadovas Steve‘as Jobsas visuomet buvo ne tik pamišęs dėl technologijų, bet ir tiesmukas pašnekovas. Jis nebijojo pasakyti tai, ką galvoja.
Steve'as Jobsas
Steve'as Jobsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tinklalapis Gizmodo.com siūlo prisiminti labiausiai įsiminusias S.Jobso citatas.

Apie „Apple“

„Mes visuomet nesigėdydami vogėme puikias idėjas“, – PBS dokumentika apie kompiuterių istoriją „Triumph of the Nerds“, 1996 metai.

„Išties sunku kurti produktus, remiantis tikslinių grupių apklausomis. Dažnai žmonės nežino, ko jie nori, kol jiems to neparodai“, – „Business Week“, 1998 metai.

„Jei aš vadovaučiau „Apple“, išsunkiau „Macintosh“ iki paskutinio lašo – ir imčiausi naujo projekto. Kompiuterių rinkoje karas baigėsi. Viskas. „Microsoft“ jau seniai jį laimėjo“, – „Fortune“, 1996 metai.

„Produktai niekam tikę! Juose neliko jokio seksualumo!“ – „Business Week“, 1997 metai.

„Kol aš čia esu, niekas nebandė mūsų „suvalgyti“. Manau, jie bijo, kad mūsų skonis gali būti šlykštus“, – akcininkų susirinkimas, 1998 metai.

Išties sunku kurti produktus, remiantis tikslinių grupių apklausomis. Dažnai žmonės nežino, ko jie nori, kol jiems to neparodai.„Iš esmes, šioje rinkoje pinigus uždirba tik „Apple“ ir „Dell“. Jie užsidirba, nes yra lyg „Walmart‘as“ (prekybos centrų tinklas JAV – aut. past.). Mes tai padarome kurdami inovacijas“, – šaltinis nežinomas.

„Apple“ užimama rinkos dalis yra didesnė, nei BMW ar „Mercedes“ ar „Porsche“ automobilių rinkoje. Nejau yra blogai būti BMW ar „Mercedes“?“, – „MacWorld“, 2004 metai.

„Ir dievaži, kaip mes jį užpatentavome!“ – apie „iPhone“ išmanųjį telefoną, „MacWorld“, 2007 metai.

Konkurentai

„Aš linkiu jam (Billui Gatesui – aut. past.) visa ko geriausio, išties. Tiesiog aš manau, kad jis ir „Microsoft“ pasirinko pernelyg siaurą sritį. Jis mąstytų plačiau, jei būtų bent kartą pabandęs LSD ar išvykęs į ašramą (hinduistų vienuolynas – aut. past.), kai buvo jaunesnis“, – „The New York Times“, 1997 metai.

„Vienintelė „Microsoft“ problema yra ta, kad jie neturi skonio. Jie visiškai neturi skonio. Ir aš kalbu ne apie smulkmenas, aš kalbu apie svarbius dalykus. Jie nekuria originalių idėjų, jie savo produktams nesuteikia gyvybės“, – PBS dokumentika apie kompiuterių istoriją „Triumph of the Nerds“, 1996 metai.

Žurnalistas: „Ar jūs sakote, kad žmonės, kurie sukūrė personalinius kompiuterius (PC), nesididžiuoja jais taip, kaip jūs?“ S.Jobsas: „Jei jie galėtų didžiuotis, nebūtų sukūrę PC.“ Žurnalas „Playboy“, 1987 metai.

Apie gyvenimą

„Išmainyčiau visas savo sukurtas technologijas į popietę su Sokratu“, – „Newsweek“, 2001 metai.

„Mano seksualinis gyvenimas šiuo metu yra visai neblogas, Waltai. O kaip tavo?“ – konferencija „AllThingsD D8“, 2010 metai.

„Esu padaręs daugybę dalykų, kuriais nesididžiuoju, pavyzdžiui, dėl to, kaip aš elgiausi, kai būdamas 23-ejų apvaisinau savo merginą. Tačiau mano spintoje nėra jokių griaučių, kuriuos slėpčiau“, – iš biografinės knygos „Steve Jobs: A Biography“, kuri prekyboje pasirodys lapkričio mėnesį.

Pastebėjimai ir patarimai

„Jei esi dailidė ir gamini nuostabią komodą, galinėje jos dalyje nenaudosi faneros, net jei žinosi, kad ji nuolat bus nusukta į sieną ir niekas jos nematys. Tu pats žinosi, kad ji ten yra, todėl naudosi puikią medieną. Tam, kad galėtum ramiai miegoti naktį, estetika ir kokybė turi būti išlaikyta visur“, – „Playboy“, 1987 metai.

„Jūs gaminate vienus geriausių produktų pasaulyje, tačiau kartu gaminate ir daugybę šlamšto. Atsikratykite šio šlamšto“, – patarimas kompanijos „Nike“ vadovui Markui Parkeriui, citata iš knygos „The Innovation Secrets of Steve Jobs“.

„Ar tu nori praleisti visą likusį savo gyvenimą pardavinėdamas saldintą vandenį, ar nori gauti šansą pakeisti pasaulį?“ – tokiais žodžiais S.Jobsas 1983 metais prisiviliojo į „Apple“ tuometinį „Pepsi“ vadovą Johną Sculley. Pastarasis sutiko ir tapo kompanijos vadovu, o po poros metų atleido S.Jobsą iš „Apple“.

„Jūsų laikas yra ribotas, taigi nešvaistykite jo gyvendami kitų žmonių gyvenimus. Neįstrikite dogmose, tai yra nesiremkite kitų žmonių mąstymo rezultatais. Neleiskite kitų žmonių nuomonėms perrėkti jūsų vidinio balso. O svarbiausia, turėkite drąsos pasikliauti savo širdimi ir intuicija. Kažkokiu būdu jos jau žino, kuo jūs išties norite tapti. Visa kita yra antraeiliai dalykai“, – iš kalbos Stanfordo universiteto diplomų įteikimo renginyje, 2005 metai.

„Būti turtingiausiu žmogumi kapinėse man visiškai nerūpi. Vakare einant miegoti pasakyti sau, kad padariau kažką nuostabaus – štai, kas man svarbu“, – „The Wall Street Journal“, 1993 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius