Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmanieji „Volvo“ savo radarais ieškos galinčių išbėgti į kelią briedžių

Automobilių „Volvo“ modeliai XC90, S90 ir V90 jau nuo 2017 m. bus aprūpinti išmaniąja sistema, kuri padės aptikti automobilio kelyje galinčius pasirodyti didelius miško žvėris.
„Volvo“ diegs naują saugumo sistmą
„Volvo“ diegs naują saugumo sistmą

Laukinių gyvūnų atpažinimo funkcija bus įtraukta į saugumo paketą „City Safety“. Ši sistema, padedama kamerų ir radarų, aptiks prie važiuojamosios dalies artėjantį gyvūną, įtemps saugos diržus, automatiškai pradės stabdyti automobilį.

VIDEO: Volvo large animal detection (animation)

Nauja sistema „Non-Hit Car and Truck“

Panašu, kad tai – tik pradžia. Nes „Volvo Cars“ žengė dar vieną reikšmingą žingsnį savo vizijos įgyvendinimo link ir žada, kad 2020-aisiais jokiame naujame „Volvo“ automobilyje keliaujantis žmogus nežus ir nebus sunkiai sužeistas.

„Volvo Cars“ keturis metus kūrė projektą „Non-Hit Car and Truck“. Šio projekto tikslas – sukurti naujos kartos jutiklį, kuris nuolatos stebės automobilį juosiančią aplinką.

„Volvo“ nuotr./Naujasis „Volvo S90“
„Volvo“ nuotr./Naujasis „Volvo S90“

Vienas iš projektų iššūkių buvo sukurti darnią aptikimo sistemą, kurią sudarytų atskiri jutikliai, įrengti aplink automobilį – tai, ko niekas anksčiau nebuvo padaręs. Įgyvendinant šį tikslą, reikėjo suprojektuoti centralizuotą jutiklių sistemą, kurioje efektyviai informacija dalytųsi įvairios technologijos: kameros, radarai, lidarai, GPS ir kt.

Veikdama tokiu būdu, sistema gali rodyti 360 laipsnių aprėpties aplinkos vaizdą ir aptikti bet kokį galimai pavojingą objektą, kurio vairuotojas priešingu atveju nepastebėtų. Sutelkę dėmesį į automobilių jutiklius, projekto ekspertai žengė didelį žingsnį į priekį – greitai ši nauja technologija taps prieinama kiekvienam vartotojui.

Taip pat skaitykite: „Volvo“ atsisako to, kuo naudojosi 89-erius metus.

„Volvo“ nuotr./„Volvo“ elektroninis raktas
„Volvo“ nuotr./„Volvo“ elektroninis raktas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius