Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmaniųjų įrenginių tendencijos: ką renkasi dviratininkai?

Turbūt reta kelionė, sporto šaka ar laisvalaikio užsiėmimas įsivaizduojamas be išmaniojo įrenginio. Vien telefone telpa kone viskas – informacija, kompasas, žemėlapis, laikrodis, įvairios matavimo priemonės ir t. t.. Greta to auga ir kitų (papildomų) išmaniųjų įrenginių paklausa, ypač specializuotose srityse. Viena tokių – dviračių sportas, todėl „IKI Velomaratonas“ nusprendė pasidomėti, kokias priemones renkasi sportininkai ir mėgėjai dviratininkai bei kokios tų prietaisų galimybės.
GPS dviračių kompiuteris EDGE
GPS dviračių kompiuteris EDGE / Garmin nuotr.

„Garmin Baltics“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Dmitrijs Ļisicins pasakoja, kad žmonės renkasi dviračius tiek kaip transporto priemonę judėti mieste, tiek kaip aktyvaus laisvalaikio ir sporto būdą. Atitinkamai, jie naudojasi ir tam tikromis technologijomis. „Štai kodėl vienas iš pagrindinių „Garmin“ segmentų yra dviračiai. Mūsų produkcijoje yra GPS dviračių kompiuterių su dviratininkams pritaikytais žemėlapiais ir našumo stebėjimu, taip pat galios matuoklių, išmaniųjų žibintų ir galinio vaizdo radarų, įspėjančių apie artėjančius automobilius. Jei norite treniruotis patalpose, tai galite daryti dar išmaniau ištisus metus ir rinktis specialius mūsų dviračius-treniruoklius. Šiais metais išleidome keletą naujų dviračių kompiuterių: „Edge 130 Plus“ ir „1030 Plus“, kurie padeda sportininkams jaustis saugiems kelyje, įspėja ir informuoja apie kliūtis, staigius posūkius, galinčius atsirasti pakeliui. Drauge su „Varia“ galinio vaizdo radaru jis įspės jus apie transporto priemones, besiartinančias iš galo. Technologijos ištobulėjo taip, kad palengvintų mūsų kasdienį gyvenimą ir padėtų mums pasiekti savo tikslus“ , – teigia D.Ļisicins.

 Garmin nuotr./Išmanusis žibintas - radaras VARIA
Garmin nuotr./Išmanusis žibintas - radaras VARIA

Tačiau kas yra tie GPS dviračių kompiuteriai, išmanieji radarai, treniruokliai ir ar jums to reikia? Pradėkime nuo GPS dviračių kompiuterio.

Pagrindinė dviračių kompiuterių funkcija – rodyti greitį, laiką, nuvažiuotą atstumą ir pan. Tokias funkcijas turi patys paprasčiausi GPS kompiuteriai. Tačiau augant poreikiams ir tobulėjant įrenginiams, dviratininkai savo kompiuteryje (be elementarių funkcijų) gali naudotis žemėlapiu, stebėti lauko temperatūrą, aukštį virš jūros lygio. Kompiuteris gali būti susiejamas su kitais jūsų įrenginiais ar turėti grupinių pranešimų funkciją, incidentų aptikimą, taip pat kompiuterį galima atnaujinti įvairiomis programėlėmis. GPS dviračių kompiuteris rekomenduojamas sportininkams, siekiantiems rezultatų. Dviratininkai mėgėjai gali rinktis paprastesnius kompiuterius, su mažiau funkcijų, siekiant išvengti rizikos naudoti išmanųjį telefoną.

Išmanieji dviračių žibintai - radarai puikiai pasitarnaus tiek sportininkams, tiek mėgėjams. Tokie žibintai prisitaiko prie kintančių apšvietimo sąlygų ir dviračio greičio. Jei greitis didėja, žibintas automatiškai ima projektuoti šviesą toliau – ten, kur jos labiausiai reikia. Jeigu aplinkos šviesa mažėja, ir priekinis, ir galinis žibintas atitinkamai prisitaiko prie kintančių aplinkos sąlygų. Dar viena itin svarbi ir naudinga žibintų funkcija – įspėti apie iš galo atvažiuojančius automobilius.

Užkietėję dviratininkai, kuriems itin svarbu palaikyti gerą sportinę formą, treniruotis gali bet kokiu oru ir bet kokiu metų laiku namuose. Tam tereikia tiesioginio važiavimo treniruoklio. Turbūt manote, jog tai neprilygsta treniruotei lauke, tačiau riedėjimas namuose gali būti neįtikėtinai artimas važiavimui su tikru dviračiu lauko sąlygomis! Šiuolaikiniai treniruokliai atkartoja reljefą (ne tik įkalnes, bet ir kelio nelygumus ar net žvyro dangą), yra tylūs, analizuoja jūsų rezultatus, susisieja su kitais įrenginiais ir pan. Taigi, tokie treniruokliai yra tikras išsigelbėjimas profesionaliems sportininkams ir dviračių sporto mėgėjams.

 Garmin nuotr./Išmanioji apyrankė VIVOSMART
Garmin nuotr./Išmanioji apyrankė VIVOSMART

Norintys savo rezultatus sekti paprasčiau, bet stilingai, renkasi išmaniąsias apyrankes arba išmaniuosius laikrodžius. Jie pritaikomi bet kurioje sporto šakoje ir yra itin informatyvūs. Laikrodžiai rodo laiką, širdies ritmą, stebi kvėpavimą, mėnesinių ciklą, stresą, miegą, matuoja nuvažiuotą atstumą. Įrenginį galima susieti su telefonu, belaidėmis ausinėmis, „Spotify“ ar „Deezer“. Tačiau jeigu tokio sudėtingo įrenginio jums nereikia ir norite tiesiog stebėti savo miego, kvėpavimo, širdies ritmus bei matuoti rezultatus, jums pakaks išmaniosios apyrankės.

Taigi, žvelgiant į populiariausius išmaniuosius įrenginius dviratininkams matyti, jog priemonių riedėti saugiai ir kokybiškai yra tiek miesto dviratininkams, tiek rezultatų siekiantiems profesionalams. Svarbiausia, atidžiai išnagrinėti įrenginio funkcijas, ir išsirinkti jūsų poreikius atitinkantį prietaisą.

Edgaro Buiko nuotr /Dviratininkai profesionalai
Edgaro Buiko nuotr /Dviratininkai profesionalai

„IKI Velomaratonas“ tradiciškai vyks priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį – rugpjūčio 23 dieną Vilniuje. Renginio startas ir finišas numatytas prie LR Seimo rūmų. Dviračių šventėje mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (10 km), treniruotiems mėgėjams – „CRAMO Semi Sport“ (50 km) grupė, profesionalams – „CRAMO Sport“ (100 km) važiavimas, o el. paspirtukų, vaikų bei „Terrasport“ riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje 2,4 km ilgio trasoje. Dalyviai registruotis į renginį gali internetu: www.ikivelomaratonas.lt. Projektas „IKI Velomaratonas 2020“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius