Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Išnykti iš „Facebook“ praktiškai neįmanoma

„Facebook“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. / „Facebook“
Šaltinis: 15min
0
A A

Panaikinti profilį socialiniame tinkle „Facebook“ nėra taip paprasta, kaip norėtųsi. Negana to, visiškai iš jo išnykti neįmanoma – internete vis tiek liks „virtualių pėdsakų“.

Nors pastaruoju metu pasirodė pranešimų apie lėtėjantį socialinio tinklo „Facebook“ augimą, nepanašu, kad jį galėtų masiškai apleisti milijonai vartotojų. Ne tik dėl to, kad tai yra puiki priemonė leisti (arba gaišti) laiką. Pasirodo, jį palikti yra ne taip paprasta, kaip galėtų pasirodyti, rašo Dailymail.co.uk.

„Išjungę“ laukia grįžtant

Jei nusprendėte panaikinti savo „Facebook“ profilį, turite dvi galimybes: jį „išjungti“ arba ištrinti.

„Išjungti“ profilį yra gerokai paprasčiau, tačiau tai ne tokia veiksminga priemonė.

Šią funkciją galima rasti užėjus į „Nustatymus“ ir pasirinkus nuorodą „Paskyros nustatymai“. Profilio „išjungimą“ rasite puslapio apačioje.

Žinoma, „Facebook“ jūsų taip lengvai nepaleis. Naujame lange jus pasitiks kelių draugų nuotraukos su užrašais, kad jie „tavęs pasiilgs“.

Nuriję karčią seilę galėsite nurodyti priežastį, dėl kurios paliekate socialinį tinklą, bei atsisakyti pranešimų el. paštu (kitu atveju „Facebook“ siųs žinutes apie naujas įkeltas nuotraukas, kuriose buvote pažymėtas, siūlymus atvykti į vakarėlius bei kitus įvykius, kuriuos galite praleisti).

Tačiau „išjungus“ profilį jo informacija nėra panaikinama – visa tai lieka internete ir laukia jūsų grįžtant.

Vardus atsimena

Profilio ištrynimas yra šiek tiek veiksmingesnis, bet tai atlikti nėra taip paprasta. Pirmiausia jums reikia susirasti specialią nuorodą „Facebook“ pagalbos skiltyje (arba ją rasite paspaudę šią nuorodą), vykdyti pateikiamas instrukcijas, o galiausiai – patvirtinti ištrynimą el. laišku.

„Facebook“ tikina, kad po dviejų savaičių visi jūsų „virtualūs pėdsakai“ amžiams dings iš jo serverių be jokios galimybės šią informaciją atgauti (svarbiausia – tas dvi savaites neprisijungti prie savo profilio, kadangi tokiu atveju jūs atšauksite savo sprendimą panaikinti sąskaitą).

Bet net ištrynus profilį jūsų vardas liks „Facebook“ duomenų bazėje, taigi draugai ir toliau galės jus žymėti įkeltose nuotraukose. Kuriose, kaip visada, jūs negražus ir rodote kvailas veido mimikas. Šių nuotraukų jūs nepašalinsite (ir neatsižymėsite), nes neturite profilio, tačiau viršininkas jas gali surasti... Tad gal, dėl viso pikto, dar nepalikite „Facebook“...

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Mokslas.IT