-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrink 2012 metų įvykį: geriausi technologijų produktai

Kaip ir kasmet, 2012-aisiais technologijų rinkoje netrūko naujų įrenginių, o ypač arši kova vyko išmaniųjų įrenginių rinkoje. Pristatome geriausius šių metų technologijų gaminius, o patį geriausią siūlome išrinkti skaitytojams dalyvaujant apklausoje.
Geriausi 2012 metų technologijų prietaisai
Geriausi 2012 metų technologijų prietaisai / 15min.lt montažas

„Windows 8“

Daugybės apžvalgininkų pagyrų, pastabų, kritikos ir skirtingų įvertinimų sulaukusi operacinė sistema „Windows 8“ buvo bene labiausiai aptarinėjamas metų produktas. Kol kas sunku spręsti, kaip vartotojai priims naująją „plytelių“ aplinką, bet pirmieji pardavimų skaičiai nėra tragiški.

„Microsoft“ už šį produktą stato visus savo žetonus. O jūs užskaitote?

„Microsoft Surface“

Kartu su naująja operacine sistema „Microsoft“ į prekybą išleido ir kompiuterio bei planšetės hibridą „Surface“. Jo privalumas prieš kitas rinkoje esančias planšetes – galimybė naudoti ne tik specialias aplikacijas, bet ir įprastas kompiuterines programas (pvz., „Office“ biuro programų rinkinys ar „Photoshop“ nuotraukų redaktorius). Be to, įrenginys turi prijungiamą klaviatūrą (sklando gandai, kad ji labai patogi).

Įdomu tai, kad pristatydama savo gaminį „Microsoft“ konkuruos ne tik su „Apple“ ar „Google“, bet ir su savo partnerėmis, kurios nekantriai laukė „Windows 8“ išleidimo bei ruošė savo planšetinius kompiuterius.

„Nokia Lumia 920“

Dar viena „Microsoft“ naujovė – telefonams skirta platforma „Windows Phone 8“, o ryškiausias ją priglaudęs įrenginys – „Nokia“ flagmanas „Lumia 920“. Inovacijų prigrūstą įrenginį galima įkrauti belaidžiu būdu, įsijungti papildytosios tikrovės žemėlapius, o patys „Nokia“ atstovai nepaliauja girtis puikiomis fotografavimo ir filmavimo galimybėmis (tokiomis puikiomis, kad jų galimybės demonstruotos naudojant ne telefonus, o profesionalias filmavimo kameras...).

„iPhone 5“

Siekdama neužleisti pozicijų, savo arsenalą atnaujino ir „Apple“. Jos pristatytas „iPhone 5“ tapo lengvesnis, plonesnis ir spartesnis, susidraugavo su 4G LTE ryšiu... Tačiau internautai pastebėjo tik vieną naujovę – pailgėjusį ekraną (na, dar pavėpusius žemėlapius).

Naujojo „iPhone“ prekyba JAV prasidėjo eilėmis, o Lietuvoje – šokiais.

„iPad mini“

Kiek netikėtas „Apple“ sprendimas – žengti į „mažųjų planšečių“ rinką. Jos pristatytas „iPad mini“ sulaukė pakankamai gerų atsiliepimų, tiesa, jo kaina patiko ne visiems. Ar jam pavyks įsisprausti į konkurentų jau anksčiau užimtą rinką?

„Samsung Galaxy S3“

„Android“ gerbėjai užbadytų pirštais, jei šiame sąraše nebūtų šios platformos pažibos, telefono „Samsung Galaxy S3“. Gegužę pristatytas įrenginys reaguoja į balsą, judesius, atpažįsta akių judėjimą ir naudoja modernias dalinimosi informacija technologijas. Tiesa, dar pakito jo dizainas, bet visai gali būti, kad šiam sprendimui lemiamą įtaką turėjo ne dizaineriai, o advokatai.

„Samsung Smart TV“

Televizorių rinkoje dėmesio vertą naujovę pristatė „Samsung“. Jos „Smart TV“ serijos žvaigždė – ne tik pulteliu ar išmaniuoju telefonu, bet ir balsu bei judesiais valdomi televizoriai.

„Nintendo WiiU“

Žaidimų konsolių rinką šįmet papildė naujas inovatyvus įrenginys – „Nintendo Wii U“. Ji ne tik gerokai galingesnė už pirmtaką, leidžia mėgautis aukštos raiškos vaizdo žaidimais, bet ir papildyta naujomis funkcijomis, tokiomis kaip žaidimų valdymas judesiu ir prisilietimais.

Kuris technologijų produktas jums atrodo geriausias? Nuomonę išreikškite komentaruose bei balsuodami apklausoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius