Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkite linksmiausią 2012 metų išradimą

Kiekvienais metais girdime apie neįprastus ir keistus, kartais galbūt netgi ir nutrūktgalviškus išradimus. 15min.lt žvilgsnis į linksmiausius šių metų išradimus.
Technologijos
Technologijos / 123rf nuotr.

Japonai bene dažniausiai pasižymi netikėtais ir keistokais išradimais. Japonas iš „Lego“ sukūrė milžinišką kamuoliukų ridenimo mašiną, kurią jis konstravo net 600 valandų.

Menininkas sukūrė kambarinį debesį, kuris iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kaip kompiuterinis triukas. Vis dėlto tai yra daugybės papildomų sąlygų ir pasiruošimo reikalaujantis procesas. Žurnalas „Time“ menininko dirbtinį kambarinį debesį įtraukė į geriausių 2012 metų išradimų sąrašą.

Kadras iš „Youtube“ /Kambarinis debesis
Kadras iš „YouTube“ /Kambarinis debesis

Korėjiečių sukurtas robotas „Ciros“ skirtas maisto gamybai namuose. Šis įrenginys geba atpažinti ir valdyti virtuvėje esančius objektus, pilstyti gėrimus, sukrauti indus į indaplovę. Taip pat  jis gali naudotis mikrobangų krosnele, kriaukle, šaldytuvu ir peiliais.

Išmanusis veidrodis, galintis keisti pasimatuoti paimto drabužio spalvą, buvo įrengtas San Franciske atidarytoje „Uniqlo“ parduotuvėje. Apsivilkus parduotuvėje esantį drabužį ir priėjus prie šio veidrodžio, lietimui jautriame ekrane atsiranda kiti siūlomi atspalviai.

Amerikietis menininkas Bryanas Cera sukūrė pirštinės formos telefoną, kuris taip ir naudojamas – mūvint ant rankos. Įdėjus SIM kortelę ir įjungus, išorinėje dalyje įsižiebia ranką primenantis logotipas. Mygtukai įmontuoti vidinėje šio pirštinės-telefono dalyje, o juos spaudžiant skaičiai ištariami balsu.

Vokiečiai sukūrė dviratį „Fliz“, kuris neturi sėdynės ar pedalų. Žmogus prie jo rėmo turi prisitvirtinti specialiais diržais, o pasiekęs norimą greitį gali riedėti pakėlęs kojas.

Tyrėjų komanda sukūrė ant tarakono nugaros montuojamą lustą, kartu su belaidžiu imtuvu, siųstuvu, bei valdikliu. Tarakonas priverčiamas judėti valdikliu judinant jo ūsus bei liečiant kitus jutiminius organus.

Tokijo universiteto mokslininkai sukūrė robotą, kuris visada laimi žaidimą „popierius, žirklės, akmuo“ (dažnai vadinamą tiesiog „Pamarskomu“). Robotas konkurento rankos judesius ir formuojamą figūrą fiksuoja itin didelės spartos kamera.

Kadras iš „YouTube“/Sukurtas robotas, visuomet laimintis žaidimą „Pamarskomu“.
Kadras iš „YouTube“/Sukurtas robotas, visuomet laimintis žaidimą „Pamarskomu“.

Technologijų mėgėjai nustebo pamatę JAV Pensilvanijos universitete sukurtus nedidelius skraidančius robotus, kurie gali atlikti įvairiausius veiksmus, statyti nupieštas struktūras, kurti figūras ore ir net groti muzikos instrumentais. Šie robotai turi keturis rotorius, kurie gali suktis skirtingu greičiu, o tai leidžia įrenginiui skristi visomis kryptimis ir atlikti įvairias figūras ore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius