-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinai moteriškoje kompanijoje merginos mokėsi programavimo subtilybių

Praėjusį savaitgalį Vilniuje beveik 40 merginų mokėsi programavimo subtilybių išskirtinai moteriškai auditorijai skirtose dirbtuvėse „Rails Girls“. Jokios programavimo patirties neturinčios merginos galėjo išmokti „Ruby“ programavimo kalbos pagrindų ir tokiu būdu lengviau įgyvendinti savo turimas idėjas internete.
Moterims ir merginoms skirtos programavimo dirbtuvės „Rails Girls“
Moterims ir merginoms skirtos programavimo dirbtuvės „Rails Girls“ / Manodrabuziai.lt nuotr.

„Internetas ir informacinės technologijos paprastai laikomos vyrišku reikalu. Nors merginos tuo ir domisi, tačiau dažnai nedrįsta imtis kurti pačios. Organizuodami šiuos mokymus norime paskatinti moteris domėtis programavimu ir įrodyti, kad tai nėra nieko baisaus ir nereikalauja jokių specialių gabumų. Išskirtinai moteriškoje kompanijoje programavimo pagrindų besimokančios merginos lengviau perpranta visas subtilybes ir nebijo klausti net pačių paprasčiausių ar kvailiausių klausimų“, – pasakoja mokymų Vilniuje organizatorė lietuvė Katja Zorina.

Vilniuje, neformalioje portalo Manodrabuziai.lt biuro aplinkoje, vykę mokymai „Rails Girls“ susilaukė didelio susidomėjimo: dalyvauti juose panoro daugiau nei 100 merginų ir net keletas vaikinų. Dėl ribotų vietų skaičiaus buvo atrinkta 40 pačių tinkamiausių, tačiau buvo ir tokių merginų, kurios dėl didelio entuziazmo atvyko net ir neatrinktos. Organizatoriai džiaugėsi, kad dalyvės buvo įvairaus amžiaus bei skirtingų specialybių.

„Mano kasdienis darbas yra neatsiejamai susijęs su technologijomis ir programavimu, tačiau pati niekada to nesimokiau. Norėjau iš esmės suprasti, kaip tai veikia ir pabandyti ką nors sukurti pati. Mokytis programavimo tokio formato renginiuose – vienas malonumas, nes tai ne tik informatyvu ir įdomu, bet ir linksma“, – pasakoja mokymų dalyvė, drabužių mainų platformos „Vinted“, Lietuvoje žinomos kaip Manodrabuziai.lt, produkto vadovė Ingrida Naujokaitė.   

„Rails Girls“ mokymai pirmą kartą buvo suorganizuoti Suomijoje 2010 metais. Idėjos sumanytojai, Linda Liukas ir Karri Saarinen, į pirmąjį nemokamą susitikimą sukvietė daugiau nei 100 merginų. Tokio pobūdžio mokymai greitai išpopuliarėjo ir šiandien yra organizuojami net 54 skirtinguose pasaulio miestuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius