Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IT bendrovė „Visma Lietuva“ naujam biurui užpildyti ieškos 150 darbuotojų

Lapkričio 22 d. verslo centre „3 burės“ atidarytas naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Atidaryme dalyvavęs LR Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigė, jog Lietuvos politikai privalo atkreipti dėmesį į tokias sėkmingai augančias IT įmones ir sveikino „Visma Lietuva“ planus kurti naujas darbo vietas, rašoma pranešime spaudai.
Atidaromas naujas „Visma Lietuva“ biuras
Atidaromas naujas „Visma Lietuva“ biuras / Bendrovės nuotr.

Žada dar didesnę plėtrą

Naujojo „Visma Lietuva“ biuro atidaryme kartu su V. Sinkevičiumi dalyvavo ir „Visma Group“ generalinis direktorius Øysteinas Moanas, „Visma Custom Solutions“ divizijos direktorius Carstenas Boje Mølleris, Norvegijos ambasadorius Karstenas Klepsvikas ir kiti svečiai.

„Lietuvos informacinių technologijų specialistai yra labai aukšto lygio, todėl kompetencijų prasme užsienio bendrovių atėjimas ir plėtra Lietuvoje yra kur kas svarbesnė tobulinant vadybos įgūdžius. „Visma Lietuva“ yra viena iš pionierių diegiant kitokius valdymo principus, savitą kultūrą. Tai ne tik duoda gerus rezultatus pačiai įmonei, bet ir praturtina šalies informacinių technologijų sektorių bei kitas industrijas“, – reginyje teigė V.Sinkevičius.

Du dešimtmečius „Visma Group“ vadovaujantis Ø.Moanas atidaryme kalbėjo apie ambicingus įmonės planus bei pranašavo tvirtą visos Lietuvos šuolį tarp pasaulinių IT lyderių.

„Lietuvoje „Visma“ veikti pradėjo ne taip ir seniai – 2011 metais. Ir per tą trumpą laiką iš mažos įmonės išaugome į vieną didžiausių informacinių technologijų bendrovių šalyje, darbinančią 336 žmones. O iki 2020 m. pabaigos darbuotojų priimsime dar bent 150 ir turėsime jų ne mažiau kaip 500. Tai parodo, kiek daug čia talentingų žmonių ir kokia draugiška Vyriausybė verslui. Esate jauna demokratija, lengviau nei Vakarų valstybės adaptuojatės, todėl ir vystotės našiau. Manau, ateityje šis Europos regionas augs dar greičiau nei Vakarai“, – teigė Ø.Moanas.

Lietuvą pasirinko neatsitiktinai

Šiuo metu „Visma Lietuva“ pagal darbuotojų skaičių yra viena didžiausių Lietuvos IT bendrovių. Į naują, šešių aukštų biurą įmonė kraustosi, nes ankstesnėse patalpose paprasčiausiai nebetilpo. Nors apie 90 proc. „Visma Lietuva“ sukurtos produkcijos šiuo metu skirta Skandinavijai, kitose rinkose taip pat auga programinių sprendimų verslo klientams paklausa, kurią įmonė tikisi užpildyti.

„Sąmoningai priėmėme sprendimą vystyti įmonę Lietuvoje ir šiandien jau matome to rezultatus. Šiuo metu pasaulyje nėra pakankamai talentų įgyvendinti visoms programinės įrangos idėjoms. Lietuvos verslo aplinka, universitetų kokybė ir gabių jaunų žmonių skaičius paverčia jus viena patraukliausių vietų toms idėjoms realizuoti“, – analizavo „Visma Group“ generalinis direktorius Ø.Moanas, per du dešimtmečius įmonę užauginęs nuo 300 iki 8500 darbuotojų.

Savo darbuotojus įmonė skatina užsiimti ir įvairiausia veikla, tiesiogiai nesusijusia su „Visma“ rezultatais. Atidarymo metu svečiai perkirpo 3D spausdintuvo atspausdintą juostą, kokteilius maišė robotas-barmenas, o kitas robotas rašė kalėdinius atvirukus – visi šie išradimai sukonstruoti pačių darbuotojų. Šventėje grojusi grupė „Undefined“ – taip pat sudaryta iš „Visma“ komandos narių.

Investuoja į būsimus darbuotojus

Nors priklauso „Visma“ grupei, „Visma Lietuva“ gyvenimą pradėjo kaip atskira įmonė ir iki šiol išlieka ganėtinai autonomiška. Įmonės viduje priimta „no management“ kultūra: nėra vadovų, o sprendimus demokratiškai priima visi darbuotojai. Ir dėl paties biuro interjero, spalvų ir erdvių pasiskirstymo sprendė visa 336 žmonių komanda.

„Naujojo biuro tikslas nėra tiesiog sukurti daugiau erdvės, bet visų pirma sukurti patraukią, modernią ir atvirą darbo aplinką, kuri leistų kokybiškesnę sinergiją tarp įmonės komandų. Ir tuo pačiu pritrauktų gabiausius darbuotojus. Šis biuras – tai investicija į darbo kultūrą, nes „Visma“ tiki, jog būtent bendra kultūra ir sujungia atskirus žmones į vieną kompaniją“, – teigė „Visma Custom Solutions“ divizijos direktorius C.B.Mølleris.

Renginyje dalyvavęs VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto dekanas R.Belevičius pabrėžė ir įmonės svarbą prisidedant prie naujų programuotojų kartų ugdymo – nuo 2013 įmonės ekspertai dalyvauja studijų procese kaip kviestiniai lektoriai ir etatiniai dėstytojai. Už tai renginyje dekanas įteikė „Visma Lietuva“ vadovui Mantui Urbonui oficialią VGTU padėką.

„Anksčiau universiteto atstovai turėjo prašyti IT įmonių, kad jos priimtų studentus praktikai. Šiandien yra atvirkščiai ir pačios įmonės medžioja studentus. Viena vertus, džiugu, kad visuomenei svarbus mūsų darbas, tačiau tuo pačiu tokia paklausa išretino akademinę bendruomenę ir ėmė tiesiog trūkti dėstytojų. Tuomet savo pagalbą pasiūlė „Visma Lietuva“, kurios ekspertai tapo mūsų dėstytojais“, – minėjo R.Belevičius.

Milijardo eurų apyvarta

„Visma Lietuva“ priklauso Norvegijos kapitalo bendrovei „Visma Group“, turinčiai biurus Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje, Olandijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Rumunijoje. Didžiausia Norvegijos IT bendrovė išvis įdarbina 8500 žmonių, o metinė jos apyvarta per du dešimtmečius išaugo nuo 250 mln. iki 9146 mlrd. (apie 1 mlrd. Eurų) Norvegijos kronų apyvartos. Korporacija specializuojasi programinės įrangos verslui srityje, daugiausia dėmesio skiria IT produktams, paremtais debesijos (SaaS) ir dirbtinio intelekto (AI) technologijomis.

Vieni svarbiausių „Visma Lietuva“ produktų: skaitmeninių darbo užmokesčių programa „Payroll“, administracinė mokyklų sistema „InSchool“, verta 60 mln. eurų ir šiandien užimanti daugiau kaip 80 proc. Airijos mokyklų rinkos, taip pat „Watts“ – Danijos rinkai skirtas „išmaniosios energijos“ produktas, nustatantis, kiek elektros energijos sunaudoja kiekvienas namų prietaisas, ir padedančių šį skaičių sumažinti naudojant „švarią“ energiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius