Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iTunes Match“: muzika visur ir visada

Sparčiai populiarėjant internetinės muzikos paslaugoms, savo alternatyvą pasiūlė ir technologijų milžinė „Apple“. Kompanijos dar vasarą pristatyta paslauga JAV piliečiai galėjo pradėti naudotis tik lapkritį, o likusios šalys, tarp jų ir Lietuva, – vos prieš kelias dienas. Šiame straipsnyje plačiau supažindinsiu su „iTunes Match“ bei papasakosiu apie jos galimybes.
„iTunes“
„iTunes“ / „Apple“ nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Muzika

Kaip „Amazon Cloud Player“ ir „Google Music“, taip ir „iTunes Match“ suteikia galimybę vartotojams pasiekti muziką iš bet kurios vietos. „iTunes Match“ yra paslauga, kuri leidžia vartotojams pasiekti jų nuosavą muzikos kolekciją, įskaitant ir kūrinius, kurie nėra pirkti virtualioje muzikos parduotuvėje „iTunes“.

Visą muzikos kolekciją galima pasiekti iš bet kurio kompiuterio, kuriame įdiegta programa „iTunes“, ar įrenginio su „iOS“ operacine sistema. „iTunes Match“ gali naudoti net turintys „Apple TV“ televizoriaus priedėlį.

Paslauga metams kainuoja 24,99 JAV dolerio. Vartotojams leidžiama įkelti iki 25 tūkst. muzikos kūrinių ir visus juos pasiekti net iš dešimties skirtingų įrenginių.

Nemaža dalis ekspertų teigia, kad „iTunes Match“ įteisins nelegaliai atsisiųstą muziką, mat paslauga leidžia įkelti kūrinius, net jei jie nėra pirkti iš „Apple“ sukurtos virtualios muzikos parduotuvės „iTunes Music Store“.

„iTunes“ kolekcijoje yra per 20 mln. dainų. Tad jeigu vartotojo muzikos kolekcijoje yra tokių muzikos kūrinių, kurie jau yra „iTunes Music Store“, jie paprasčiausiai „neįskaičiuojami“ į tą 25 tūkst. limitą. Taigi kiekvienas vartotojas iš tiesų gali įkelti žymiai daugiau muzikos įrašų.

„iTunes“ ir „iTunes Match“

Vartotojai, kurie jau senokai naudojasi „iTunes“, greičiausiai visą muziką, pirktą iš „iTunes“, laiko viename kompiuteryje. Keičiasi laikai, keičiasi ir technika. Tie, kurie įsigijo naują kompiuterį, nuo šiol neprivalės visos savo muzikos keltis į naująjį „iTunes Match“. Pasinaudojant „iTunes“, bus galima iš bet kurio kompiuterio pasiekti visą savo muzikos kolekciją ir grojaraščius.

Pasiklausyti kūrinių iš savo muzikos kolekcijos vartotojai galės dviem būdais: arba interneto ryšiu per programą „iTunes“, arba atsisiųsti norimą muzikos kūrinį į kompiuterį. Tokiu būdu bus išvengta nesklandumų, jeigu vartotojo internetas yra lėtas ir jis negali klausytis muzikos „tiesiogiai“.

Grojaraščiai

„iTunes Match“ kartu su programa „iTunes“ turėtų sužavėti grojaraščių sinchronizavimu. Jums daugiau nebereikės patiems sinchronizuoti grojaraščių tarp „iOS“ įrenginių ir „iTunes“. Tai reiškia, kad kiekvieną per „iTunes“ sukurtą grojaraštį galėsite iš karto matyti savo „iOS“ įrenginyje. Ne išimtis ir „iOS“ įrenginyje sukurti grojaraščiai – juos matysite programoje „iTunes“.

Kokybė

Pripažinkime: tikrai ne visi mūsų muzikos kolekcijoje esantys kūriniai yra vienodos, geros garso kokybės. Tačiau „iTunes Match“ išspręs šią problemą. Viskas veikia labai paprastai: jūs įkeliate dainą ir jeigu ji yra prastos kokybės, „iTunes Match“ automatiškai ją pakeičia „iTunes Music Store“ esančia tos dainos versija.

Visi kūriniai automatiškai konvertuojami į 256 kbps ACC garso kokybę. Tiesa, visi muzikos kūriniai yra apsaugoti skaitmenine teisių valdymo technologija (angl. Digital Rights Management).

Verta paminėti ir tai, kad kūriniai automatiškai konvertuojami į „.m4a“ formatą. Todėl prieš perkeliant savo kūrinius iš „iTunes Match“ į muzikos grotuvą verta įsitikinti, ar jis palaiko šį formatą.

Išvada

„iTunes Match“ beveik niekuo nenusileidžia „Google Music“ ar kompanijos „Amazon“ sukurtai muzikos paslaugai. „iTunes Match“ yra labiau pritaikyta vartotojams, turintiems įrenginius su „iOS“ operacine sistema.

Nepriekaištingas grojaraščių sinchronizavimas, didelė talpa – tikras rojus melomanui. Tiesa, nebūtina turėti „iPod“ grotuvą ar „iPhone“ telefoną, kad galėtumėte naudotis „iTunes Match“. Užtenka programos „iTunes“ ir jūs jau galite mėgautis „iTunes Match“ teikiamais malonumais. Atsižvelgiant į tai, kad „iTunes Match“ kaina išties nėra didelė, ji turėtų tapti stipria konkurente esamoms muzikos „debesų“ paslaugoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius