Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis į kibernetinę ataką atsakė fizine ataka

Į klausimą, ar karinės pajėgos į kibernetinį išpuolį gali reaguoti kinetiniu atsaku, pirmą kartą praktiškai dar 2015 metais atsakė amerikiečiai (2015 metais bepilotė skraidyklė panaudota prieš programišių). Tačiau šį savaitgalį Izraelio įvykdyta raketinė ataka iš lėktuvų yra pirmas kartas, kai raketos paleistos iškart po kibernetinio puolimo, rašo engadget.com.
Subombarduotas pastatas, kuriame glaudėsi Hamas programišiai
Subombarduotas pastatas, kuriame glaudėsi Hamas programišiai / IDF iliustr.

2015 metais amerikiečiai įvykdė ataką prieš Islamo valstybės programišių, Jungtinės Karalystės pilietį Junaidą Hussainą, kuris paviešino 1300 JAV karių asmeninę, juos identifikuoti leidžiančią informaciją ir verbavo ekstremistus, pasiryžusius vykdyti teroristinius išpuolius.

Izraelio Karinės oro pajėgos įvykdė ataką prieš pastatą Gazos ruože. Manoma, kad iš šio pastato veikė teroristinės organizacijos Hamas skaitmeninės karybos specialistai, prieš pat ataką iš oro vykdę nesėkmingą kibernetinio puolimo operaciją. Kol kas daug viešos informacijos apie šį atsaką nėra, tačiau Izraelio gynybos pajėgos (IDF) skelbia, kad „priešininką buvo aplenkę visą laiką“.

Izraelio kariuomenės vadovybė mano, kad tai buvo lemiamas smūgis, dėl kurio „Hamas nebeturi kibernetinės karybos gebėjimų“.

Ataka iš lėktuvų paleistomis raketomis nėra labai stebinantis Izraelio veiksmas pastarosiomis dienomis – per savaitgalį iš Gazos ruožo į Izraelio pusę buvo paleista šimtai raketų. Regione vyksta aktyvus konfliktas tarp sukarintų, radikalių Palestinos organizacijų ir Izraelio, o pastarosios valstybės atstovai ne kartą skelbė ketinimus imtis priemonių, kad prieš juos nebebūtų vykdomos ir kibernetinės atakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius