-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jauni amerikiečiai kasdien išsiunčia ir gauna per 110 SMS žinučių

JAV atlikta apklausa atskleidė, kad iš 83 proc. suaugusių amerikiečių, kurie turi mobiliuosius telefonus, apie 73 proc. siunčia tekstines SMS žinutes. Beveik trečdalis jų teikia privilegiją SMS žinutėms, o ne skambučiams.
Dalis žmonių vienu metu naudojasi net keliais telefonais.
Telefonai / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Net 95 proc. mobiliuosius telefonus turinčių 18–29 metų amerikiečių siunčia tekstines žinutes. Kasdien jie išsiunčia arba gauna vidutiniškai 88 SMS žinutes, rašo Techland.time.com.

Amžiaus grupėje nuo 18 iki 24 metų šis skaičius dar įspūdingesnis: jie kasdien išsiunčia arba gauna net 110 tekstinių žinučių. Vadinasi, kiekvieną mėnesį jie išsiunčia arba gauna daugiau nei 3,2 tūkst. SMS žinučių. Daugiau nei dešimtadalis jaunų amerikiečių nurodė kasdien išsiunčiantys ar gaunantys daugiau nei 200 žinučių (t.y. virš 6 tūkst. pranešimų per mėnesį).

Palyginimui, 25–34 metų amžiaus amerikiečiai kasdien išsiunčia apie 50 SMS žinučių, o vyresni nei 65 metų apklausos dalyviai nurodė išsiunčiantys ar gaunantys mažiau nei 5 tekstinius pranešimus.

Balso skambučių naudojimas išlieka panašus, kaip ir prieš metus. Telefonus turintys apklausos dalyviai nurodė kasdien skambinantys ar sulaukiantys vidutiniškai 12 skambučių. Tik 4 proc. jų nurodė niekada neskambinantys ir nesulaukiantys nė vieno skambučio (SMS žinučių nesiunčia ir negauna 27 proc.).

Beje, vartotojai, kurie siunčia mažiau SMS žinučių, ir skambina mažiau. Pvz., iki 10 tekstinių pranešimų išsiunčiantys ar gaunantys žmonės, skambina ar sulaukia vidutiniškai 8 skambučių per dieną. Išsiunčiantys ar gaunantys nuo 11 iki 20 žinučių skambina ar ragelį pakelia vidutiniškai 14 kartų; 21–50 žinučių – 19 skambučių; daugiau nei 50 SMS pranešimų – per 30 skambučių.

Projekto „The Pew Internet“ užsakymu atliktoje apklausoje dalyvavo beveik 2,3 tūkst. vyresnių nei 18 metų amerikiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius