Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV populiarėja startuolis, perkantis žmonių kraują

Startuolis „Ambrosia“, įkurtas Jesse Karmazino, perka jaunų, iki 25 metų amžiaus, žmonių kraują.
Kraujo donorystės akcija
Kraujo donorystė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vėliau jį parduoda vyresniems nei 35 metų žmonėms. Ir parduoda nepigiai: vienos dozės kaina lygi 8000 JAV dolerių. Kol kas tai vienintelė tokio tipo sandorius teikianti įmonė JAV, rašo variety.com.

Tai dėl fenomeno, vadinamo parabioze, kai dviejų gyvų objektų kraujotaka sujungiama, tikintis savotiškai atsukti laiką. Tyrėjai, kurie sujungė dviejų skirtingo amžiaus pelių kraujotaką, 2013 m. tyrime teigė, kad vyresnės pelės jaunėjo dėl jaunesnių gentainių kraujo. Šie tyrimo rezultatai nebuvo vertinti kitų mokslininkų.

Nors galimi parabiozės privalumai nėra moksliškai įvertinti, šimtas startuolio „Ambrosia“ klientų esą tvirtina, kad gavę jaunesnių sveikų žmonių kraujo jie pajuto pagerėjimą sirgdami širdies ligomis, vėžiu ir Alzheimerio liga.

Klinikinių tyrimų šiuo klausimu trūksta, todėl hipotezė, kad jaunas kraujas gali sumažinti rimtų ligų simptomus, yra gana kontroversiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius