Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV programinės įrangos milžinė „Microsoft“ pradėjo prekiauti OS „Windows 7“

JAV programinės įrangos lyderė „Microsoft“ ketvirtadienį iškilmingai pristatė naują kompiuterių operacinę sistemą „Windows 7“.
„Windows 7“ jau parduodama.
„Windows 7“ jau parduodama. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus minutei po vidurnakčio „Microsoft“ darbuotojai pradėjo dalyti „Windows 7“ paketus viename San Fransisko naktiniame klube surengtoje iškilmingame pristatyme. Naujosios OS debiutas sutapo su šiame mieste vykstančiu kompiuterinių technologijų forumu „Web 2.0 Summit“.

„Dabar yra pradžia; dabar pamatysime, ar žmonėms iš tiesų patinka „Windows“, – „Microsoft“ priklausančios verslo grupės „Windows Live“ generalinis direktorius Brianas Hallas sakė šio pristatymo išvakarėse.

Pasak daugelio preliminarių atsiliepimų, „Windows 7“ iš tikrųjų veikia viskas, kas turėjo veikti „Windows Vista“.Milijonų „Windows 7“ išbandžiusių vartotojų atsiliepimai sustiprino „Microsoft“ pasitikėjimą, kad šis naujos operacinė sistema bus išties sėkminga.

Pranešama, kad „Windows 7“ išankstinių užsakymų skaičius Didžiojoje Britanijoje aplenkė rekordinius paskutinės knygos apie Harį Poterį rezultatus.

„Tokio didelio pirkėjų susižavėjimo „Windows“ naujos versijos išleidimu nebuvo jau seniai', – sakė B.Hallas.

„Microsoft“ organizavo daug iškilmingų „Windows 7“ pristatymo renginių, o Arizonos mieste Skotsdeile buvo atidaryta pirmoji šios kompanijos mažmeninė parduotuvė.

Šioje parduotuvėje galima įsigyti nešiojamųjų ir stacionarių kompiuterių, skaitmeninių muzikos grotuvų „Zune“, žaidimų konsolių „Xbox 360“, taip pat mobiliųjų telefonų su „Microsoft“ programine įranga.

„Microsoft“ tikisi, kad „Windows 7“ išleidimas padės užmiršti ankstesnės OS „Windows Vista“ didžiulę nesėkmę.

„Microsoft“ tai labai svarbu, – Silicio slėnio technologijų tyrimo firmos „Enderle Group“ analitikas Robas Enderle'as sakė apie naujosios OS debiutą. – „Windows Vista“ buvo nuo bėgių nuriedėjęs traukinys.“

„Microsoft“ operacinės sistemos įdiegtos daugiau nei 90 proc. pasaulio kompiuterių.

Panašu, kad programinės įrangos milžinė pasimokė iš „Windows Vista“ projekto klaidų ir kurdama „Windows 7“ intensyviai bendradarbiavo su kompiuterių gamintojais, vartotojais bei programų kūrėjais.

Šių metų sausį „Microsoft“ pradėtoje „Windows 7“ bandymų programoje dalyvavo daugiau nei 8 mln. žmonių, sakė „Microsoft“ vartotojų produktų skyriaus direktorius Parris Munsellas.

Pasak daugelio preliminarių atsiliepimų, „Windows 7“ iš tikrųjų veikia viskas, kas turėjo veikti „Windows Vista“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius