Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teismas „Samsung“ nurodė nustoti kopijuoti „Apple“

Po ilgus metus trukusios teismų kovos „Apple“ galiausiai gavo tai, ko norėjo - JAV federalinis apeliacinis teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį, kad „Samsung“ telefonuose negali būti tam tikrų „Apple“ telefonuose esančių funkcijų, rašo CNN.
Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Samsung Galaxy S6 Edge Plus / Scanpix nuotr.

Teismas nusprendė, kad „Samsung“ privalo atnaujinti savo programinę įrangą ir pašalinti atrakinimo pirštu braukiant ekraną į šoną (slide to unlock), automatinio klaidų taisymo ir greitų nuorodų programinę įrangą, kuri tiesiogiai kopijuoja panašias funkcijas „Apple“ įrenginiuose.

Tiesa, nuosprendis paskelbtas po to, kai „Samsung“ šias funkcijas savo išmaniuosiuose jau pakoregavo. Pavyzdžiui, jau nebereikia braukti ekrano pirštu į šoną tam, kad telefonas būtų atrakintas – telefonas bus atrakintas ekraną pabraukus bet kurioje vietoje.

„Samsung“ klaviatūra nuo išleidimo taip pat buvo atnaujinta keletą kartų.

„Apple“ į teismą dėl šių pažeidimų kreipėsi 2012 metais – kalbant technologijų terminais, labai seniai. Taigi „Apple“ laimėjo, tačiau pasiekė ne daugiau nei Pyro pergalę.

Pradinio teismo sprendimo metu „Samsung“ buvo liepta „Apple“ už patentų pažeidimą sumokėti 120 mln. dolerių – mažiau nei dešimtadalį „Apple“ reikalautos sumos.

Tai yra tik viena iš daugelio technologijų milžinų ginčų dėl patentų kovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius