Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV vyskupas palaimino „iPhone“ programą išpažinties einantiems katalikams

Vienas JAV katalikų vyskupas oficialiai rekomendavo tikintiesiems naudoti kompiuterinę programėlę „Confession“ („Išpažintis“), pritaikytą JAV elektronikos milžinės „Apple“ gaminamiems išmaniesiems telefonams „iPhone“, planšetiniams kompiuteriams „iPad“ ir muzikos grotuvams „iPod Touch“.
„iPhone“
„iPhone“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo tarptautinė katalikų naujienų svetainė Zenit.org, Indianos valstijoje esančios Fort Veino ir Saut Bendo vyskupijos vadovas Kevinas Rhodesas pirmasis oficialiai pritarė tokiam dvasinio gyvenimo puoselėjimui naudojant pažangiausias technologijas.

„Confession“ sukūrusios bendrovės „Little iApps“ vienas iš įkūrėjų ir plėtotojų Patrickas Leinenas  Zenit.org sakė, kad „atsiliepdami į (popiežiaus) Benedikto XVI žinią, paskelbtą praeitais metais per Pasaulio komunikacijų dieną, šiame savo projekte iškėlėme tikslą pasiūlyti skaitmeninę priemonę, kuri išties būtų „nauja terpė, tarnaujanti (Viešpaties) žodžiui“.

Programa, kurios visas pavadinimas „Confession: A Roman Catholic App“ („Išpažintis. Programa katalikams“), turėtų padėti „tiems, kad dažnai priima (Išpažinties) sakramentą, ir tiems, kurie norėtų prie jo grįžti“, nurodoma bendrovės pranešime spaudai.

Naudodamiesi šia programa, vartotojai gali prisijungti prie slaptažodžiais apsaugotų paskyrų ir pasitikrinti sąžinę, pasižymėdami dalykus, susijusius su išpažintimi, taip pat pridėdami asmeninių pastabų.

Anksčiau buvo sukurta panašių „iPhone“ programėlių, tokių kaip „Mea Culpa. Catholic Examination of Conscience“ („Mea Culpa. Katalikiška sąžinės apyskaita“) ir „iConfess. Confession Handbook and Guide" („iConfess. Išpažinties vadovas“), tačiau „Confession“, kiek žinoma, yra pirmoji programa, kurią oficialiai palaimino vyskupas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius