-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei FTB bus leista įsilaužti į žudikų „iPhone“, „Apple“ inžinieriai grasina išeiti iš darbo

Jeigu JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) laimės bylą teisme ir tokiu būdu įpareigos „Apple“ atrakinti San Bernardino žudikų „iPhone“, FTB gali susidurti ir su dar vienu sunkumu – „Apple“ inžinieriais, skelbia „The New York Times“.
„Apple“ logotipas
„Apple“ logotipas / Scanpix nuotr.

„Apple“ darbuotojai dabar tariasi, ką darys, jei teisėsauga įpareigos bendrovę padėti FTB. Kai kurie jų sako, kad gali atsisakyti atlikti šią užduotį, kiti – netgi išeiti iš brangiai apmokamų pareigų.

Tarp dienraščio kalbintų „Apple“ inžinierių yra dirbantys mobilių produktų ir saugos srityse, taip pat buvę saugos inžinieriai ir vadovai.

Šis potencialus pasipriešinimas įberia dar daugiau žibalo į ugnį kovoje tarp pasaulio vertingiausios įmonės „Apple“ ir JAV vadovų, kurie siekia gauti prieigą prie vieno iš San Bernardino žudynių Kalifornijoje rengėjų „iPhone“ telefono. Manoma, kad jame gali būti svarbios informacijos apie žudynių organizavimą.

FTB nori, kad „Apple“ sukurtų naują operacinės sistemos „iOS“ variantą, kuri galėtų būti įrašyta į konfiskuotą „iPhone“ ir leistų FTB lengviau pasiekti telefono turinį.

Kad tai padarytų, „Apple“ turėtų surinkti nuo 6 iki 10 inžinierių komandą, kuri anksčiau dirbo su specifinėmis saugumo funkcijomis

Tačiau jei inžinieriai išeis iš įmonės, „Apple“ gali būti kur kas sunkiau įvykdyti reikalavimą.

Darbo praradimas „Apple“ inžinieriams nebūtų pasaulio pabaiga –jie yra savo sričių ekspertai ir nesunkiai rastų darbą kitose įmonėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius