Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką „Facebook“ žino apie savo narius?

Duomenų nutekėjimas iš Bostono policijos visuomenei leido sužinoti, kaip atrodo „Facebook“ naudotojo informacija, JAV teisėsaugos organų reikalavimu pateikiama policijai.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija „Facebook“ prokuroro reikalavimu atsiuntė dokumentus apie vartotoją Philipą Markoffą. Žinoma, ši informacija konfidenciali ir neturėjo tapti visiems prieinama, tačiau įvyko būtent taip.

23 metų medicinos studento dosjė užima 71 puslapį. Tarp policijai pateiktų duomenų – asmeniniai vartotojo pranešimai, susirašinėjimas, nuotraukos, kuriose kiti vartotojai jį pažymėjo, informacija apie vartotojo prisijungimus (data, laikas, IP adresas).

Tai toli gražu ne visa apie P.Markoffą surinkta informacija, o tik ta, kurios prašė prokuroras.

Daugiau informacijos apie save pavyko gauti Maxui Schremsui. Šis teisės fakulteto studentas sukūrė interneto svetainę „Europe versus Facebook“ (liet. Europa prieš „Facebook“). Gerai žinodamas Europos Sąjungos (ES) įstatymus, M.Schremsas nusiuntė „Facebook“ padaliniui Europoje užklausą, prašydamas atsiųsti visų asmeninių duomenų, kuriuos socialinis tinklas sukaupė apie jį per 3 metus, kopiją.

Pagal ES įstatymus, bet kuri Europos kompanija privalo pateikti tokią informaciją per 40 dienų. M.Schremsui paštu buvo atsiųstas kompaktinis diskas su PDF failu, užimančiu kelis šimtus megabaitų, kurį sudaro apie 1 200 puslapių. Visa informacija suskirstyta į 57 kategorijas (darbas, draugai, politinės pažiūros, nuotraukos ir t.t.). Buvo pateikta net vartotojo anksčiau pašalinta informacija. Savo interneto svetainėje M.Schremsas pateikia instrukciją, kaip gauti iš „Facebook“ savo dosjė.

Neseniai atsirado galimybė atsisiųsti visus savo duomenis iš „Facebook“. Anketos nustatymuose tereikia pasirinkti „Download a copy of your Facebook data“ punktą.

Čia galite rasti policijai perduotą P.Markoffo „Facebook“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius