-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką išrinkti dovanų? Penkios kalėdinės staigmenos melomanui

Kalėdinės prekybos traukinys vis dar pūškuoja į kalną, kuomet kasdien galima aptikti neįtikėtinų akcijų įvairiausioms prekėms. O jei jūsų artimasis, kuriam norite padovanoti kažką vertingo ir ne trumpalaikio, yra tikras melomanas? Technologijų amžius eina lygiagrečiai su laiko išbandyta klasika – nuo tikros garso studijos ausyje iki senovinės vinilinės plokštelės.
Melomanų Kalėdos
Melomanų Kalėdos / 123RF.com nuotr.

Praktiškas patarimas – gal nepirkite tikram muzikos asui patefono – tai labai subtilus reikalas, kurį kiekvienas melomanas renkasi pats, atsižvelgdamas į adatos gamintoją ir jos atkuriamus muzikos dažnius su žavingu mechaniniu traškesiu.

O gal jam tiktų bevielės ausinės ar kolonėlė, kad muzika būtų visada šalia? Čia turėtumėte neprašauti, tačiau pigiausio varianto taip pat nepatartina griebti. Faktas – pats brangiausias variantas gali gerokai plėšyti kišenę, tačiau kokybė visada turi savo kainą.

Taigi, jūsų dėmesiui – penki skirtingi variantai švaraus garso gerbėjams. Tai nėra pigiausi pasirinkimai, tačiau arčiausiai to, ką pamėgo pirkėjai ir pripažino pardavėjai.

„Blaupunkt PS11DB“ – jei jau karaoke vakarėlius rengia tikras melomanas, tuomet garsas turėtų būti nepriekaištingas. Šis gamintojas jau įėjo į garso aparatūros istoriją ir panašu, kad iš jos nė neplanuoja trauktis.

Net keli šio ilgamečio gamintojo vakarėliams skirtų garsiakalbių su „Bluetooth“ ryšiu ir daugybe kitų pramogoms reikalingų funkcijų rikiuojasi lyderių lentynoje.

Šio pasiūlymo kaina – iš solidesnių, tačiau būna ir kelis kartus brangesnių variantų. Kolonėlė atsieis apie 250 eurų, draugų kompanijai to turėtų būti per akis. Jei daiktas ne vienam vakarui, tuomet už gerą garso kolonėlę nėra tokia ir didelė. Žinoma, galima rasti ir galingesnių versijų.

„JBL Charge 4 Black“. Nešiojama juoda belaidė garso kolonėlė, kurios kaina dabar siekia tiek pat, kiek prieš porą metų kainavo mažesnysis šio gamintojo modelis „Flip 3“. Reikia pažymėti, kad kainų palyginimo puslapyje „Kainos.lt“ šis gaminys pastaruoju metu tvirtai užima pirmą vietą, kai kainos ir kokybės santykis yra pirkėjo pusėje.

Net keliose parduotuvėse galima rasti šį rimtą daiktą už 124 eurus. Tai ne šiaip kolonėlė, tačiau ir galingas akumuliatorius, iš kurio galima pakrauti kitas priemones. Pavyzdžiui, telefoną.

Kolonėlė dėl savo dydžio nėra tokia patogi nešiotis, bet juk ieškome dovanų melomanui! Pernešti ją į reikiamą vietą daug pastangų nereikės, tik užims šiek tiek vietos kuprinėje. Kišenėje vargu ar tilps. Tačiau yra nemažai pliusų – garso pakaks ir lauke, ir didesnėje patalpoje. Aukšti ir žemi dažniai nepaliks abejingų.

Vinilinė plokštelė. Draugui, kuris turi vinilinių plokštelių grotuvą, geriausia būtų padovanoti šio nesenstančio formato albumą. Plokštelės išgyvena tikrą renesansą ir kainuoja įvairiai. Tradicinės – nuo 30 iki 50 eurų. Išskirtinėms kainų lubų nėra.

Jų galima nusipirkti internetu, daugelyje buitinės technikos centrų. Turėtų būti įdomu paieškoti ir ten, kur prekiaujama sendaikčiais.

Tik priminsime, kad Lietuvoje plokštelių renesansas visu pajėgumu prasidėjo prieš trejus metus. Jau tada už A.Mamontovo vinilinę plokštelę „Vandenyje“ teko mokėti apie 300 eurų.

Tarp populiariausių pasaulio atlikėjų plokštelių daugiausia roko legendos: „Radiohead“, „The Stone Roses“, Bob Marley, „The Beatles“, „Prince“, „Nirvana“.

123RF.com nuotr./Vinilinės plokštelės
123RF.com nuotr./Vinilinės plokštelės

„Huawei Freebuds 3“. Drąsiai galima sakyti, kad šios prieš keletą mėnesių pasauliui pristatytos ausinės turi smegenis – specialiai joms sukurtą „Kirin A1“ lustą. Gamintojas tikina, kad į mūsų ausį įmontavo tikrą garso studiją su išorinio triukšmo filtru ir žemų dažnių tuneliu.

Šias ausines jau vadina intelektualiomis, mat jose integruotas triukšmo filtras visiškai eliminuoja trukdantį išorinį triukšmą ir tai yra absoliuti naujiena tokių ausinių pasaulyje.

Tikrą melomaną turėtų vilioti tai, jog šios ausinės būtent jam ir sukurtos. Ausinių forma prisitaiko prie ausies kanalo formos. Tai taip pat padeda mažinti triukšmą iš išorės, o dvigubas „Bluetooth 1“ kanalas ir minėtas lustas užtikrina tikrą stereofoninį garsą.

Organizatorių nuotr./„Huawei Freebuds 3“ ausinės
Organizatorių nuotr./„Huawei Freebuds 3“ ausinės

„Jabra Drive“. Laisvų rankų įranga – garsiakalbis, daugelyje prekyviečių kainuojantis iki 50 eurų. Puiki dovana jūsų draugui, kuris mėgsta švarų garsą net vairuodamas.

Tai pusės vyriško delno dydžio aparatas, kurį patogu nešiotis net kišenėje. Automobilyje jis lengvai ras jam tinkamą nuolatinę vietą. Kodėl būtent šis variantas? Gal dėl to, kad daugelis pardavėjų pastebėjo, jog pirkėjai šį gaminį labai vertina už kokybę.

Negana to – šis nedidelis plokščios formos garsiakalbis sugeba nutildyti išorinį triukšmą – pašnekovas menkai girdės automobilio salone esančius garsus. Net kai pats esate kelyje, nenorite, jog apie tai žinoti ir pašnekovas? Tam yra skirta speciali išorinio triukšmo slopinimo technologija – pašnekovas girdės tik jus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius