-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada verta palikti gerai apmokamą darbą „Barclays“ ar „Microsoft“ ir imtis nuosavo verslo?

Palikti gerai apmokamą darbą gerai apmokamoje korporacijoje – rizikingas žingsnis, tačiau tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje norinčių imtis rizikos daugėja. Darbą korporacijoje „Microsoft“ į rizikos kapitalo fondą „Nextury Ventures“ iškeitęs Mindaugas Glodas savo patirtimi pasidalijo „Login“ progreso konferencijoje vykusioje diskusijoje apie Lietuvos startuolių ekosistemą.
Progreso konferencija Login 2014
Progreso konferencija Login 2014 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Microsoft“

Diskusijos dalyviai atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje vis daugėja pradedančių savo verslus. Vienas tokių sėkmingų startuolių – projekto kurgyvenu.lt kūrėjas, išėjęs iš „Barclays“ korporacijos.

„Microsoft“ nuotr./„Microsoft“ generalinis direktorius Baltijos šalims Mindaugas Glodas.
„Microsoft“ nuotr./Buvęs „Microsoft“ generalinis direktorius Baltijos šalims Mindaugas Glodas.

Pasak ilgamečio „Micrososft Lietuva“ generalinio direktoriaus, vėliau tapusio „Microsoft“ sprendimų sveikatos apsaugai direktoriumi Centrinei ir Rytų Europai M.Glodo, po kurio laiko dirbti korporacijose pasidaro nuobodu – jose didelę dalį laiko suvalgo korporaciniai reikalai, o pradėjus naują verslą visą šimtą procentų laiko galima skirti savo idėjos.

Mačiau daug tarptautinių korporacijų, kurios po kurio laiko uždarė operacijas Lietuvoje arba gerokai sumažino savo apimtis. Nėra garantijos, kad jos pradės vėl veikti“, – pasakojo M.Glodas.

Tiesa, darbas korporacijose turi neginčijamų privalumų – tai labai gera vieta mokytis ir užmegzti didelį kontaktų tinklą.

„Nors korporacijoje yra galimybių augti, bet ateina laikas, kai supranti, kad tai „nebeveža“, nes jose esi susikoncentravęs į vieną rinką, aš, pavyzdžiui, buvau atsakingas už Baltijos šalis. Laikas nuo laiko reikia atsinaujinti. O kai turi pasirinkimą ir idėją, gali jos imtis tokia pačia jėga, koks buvai išėjęs iš mokyklos“, – šypteli M.Glodas.

Pasak jo, jaunam žmogui, neturinčiam patirties ir tik išėjusiam iš universiteto, korporacija gali būti puiki užuovėja, tačiau jei žmogus verslus, jis gali kurti mažą įmonę ir vėliau ją išauginti į korporaciją.

„Tačiau neturime tikėtis, kad korporacijos Lietuvoje sukurs daug darbo vietų. Mačiau daug tarptautinių korporacijų, kurios po kurio laiko uždarė operacijas Lietuvoje arba gerokai sumažino savo apimtis. Nėra garantijos, kad jos pradės vėl veikti“, – pasakojo M.Glodas.

Diskusijos dalyviai taip pat kalbėjo apie Lietuvos startuolių ekosistemą. Pasak jų, kad ekosistema sėkmingai plečiasi, įrodo skaičiai – pernai „Login“ konferencijoje dalyvavo 21, šįmet – jau 54 startuoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius