Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atsiskaitymai kortelėmis gelbėja Lietuvą?

Daugelis jau yra įpratę, kad einant į kirpyklą, miesto mugę, o kartais net į mažesnę parduotuvę, su savimi reikia turėti grynųjų pinigų. Deja, kortelių skaitytuvų trūkumas ne tik sukelia daug nepatogumų pirkėjams, bet prisideda prie šešėlinės ekonomikos augimo, todėl išmaniųjų mokėjimų bendrovė „myPOS“ pradeda iniciatyvą „Atsiskaityk kortele VISUR“. Iniciatyvos metu gyventojai kviečiami registruoti prekybos ir paslaugų teikimo vietas, kuriose norėtų atsiskaityti banko kortele. Gyventojų pažymėti verslai gaus nuolaidą banko kortelių skaitytuvui.
„myPOS“
„myPOS“

Priima tik grynuosius, nes tai – pigiausia

Mažinant grynųjų pinigų operacijas ir didinant atsiskaitymų kortele skaičių smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) sektoriuje, kartu traukiasi veiklos slėpimo bei neoficialaus darbo užmokesčio mastai, kurie, Statistikos departamento duomenimis, sudaro daugiau nei 40 proc. visos šešėlinės ekonomikos bei lenkia net kontrabandą.

Tiesa, nors grynųjų operacijos padidina riziką atsidurti šešėlinės ekonomikos zonoje, nedideli verslai ir individualia veikla besiverčiantieji dažnai priima tik grynuosius ne norėdami išvengti mokesčių, bet todėl, kad taip pigiau – vis dar manoma, kad kortelių skaitytuvus galima nuomotis tik iš banko, o tai dažnai kainuoja daugiau nei smulkus ir vidutinis verslas gali sau leisti.

„Būtent todėl draudimai mažinant grynųjų pinigų operacijas mažiau veiksmingi nei visuomenės švietimas ir pažangiausių technologijų diegimas į SVV sektorių. Galbūt daugelis SVV atstovų norėtų įsigyti bankų kortelių skaitytuvą, bet neišgali jo išlaikyti. Matome, kad šiandien apie tai kalbama per mažai“, – pasakoja iniciatyvos „Atsiskaityk kortele VISUR“ organizatorius, „myPOS“ vadovas Lietuvoje Donatas Jankauskas.

Čekis papildomai nekainuoja

„Savo iniciatyva „Atsiskaityk kortele VISUR“ siekiame atkreipti dėmesį į tai, kad šiandien modernūs kortelių skaitytuvai jau yra prieinami absoliučiai visiems verslininkams – pradedant nuo tautodailininkų, prekiaujančių kelis kartus per metus miesto šventėse, ir baigiant taksi paslaugomis. Reikia tik noro šias technologijas išbandyti. Be to, ir patys gyventojai gali pamatyti, kad pažangiausios mokėjimo technologijos neišpučia galutinės prekių ir paslaugų kainos. Juk būtent įsitikinimas, kad „čekis papildomai kainuoja“ skatina atlaidžiai žiūrėti į atsiskaitymą grynaisiais ir net pritarti nesąžiningai apskaitai“, – pastebi „myPOS“ vadovas Lietuvoje.

Iniciatyva „Atsiskaityk kortele VISUR“ kviečia gyventojus visoje Lietuvoje pažymėti prekybos ir paslaugų teikimo vietas, kuriose nėra galimybės atsiskaityti banko kortele. Verslams, kuriuos iniciatyvos metu užregistruos gyventojai, „myPOS“ pasiūlys nuolaidą bet kuriam savo kortelių skaitytuvui. Registruoti vietą, kurioje negalima atsiskaityti kortele, galite čia.

„Dalyvaudami šioje iniciatyvoje laimės ir klientai, patiriantys nepatogų dėl to, kad neįmanoma atsiskaityti kortele, ir verslai, kurie ne tik patogiau ir skaidriau vykdys apskaitą, tačiau taip pat, suteikdami galimybę atsiskaityti kortele ar internetinėje parduotuvėje, augins savo pajamas, nes nepraras klientų, kurie negalėdami atsiskaityti kortele, dažnu atveju tiesiog atsisako pirkinio. Įgyvendinti šią iniciatyvą mus pirmiausia įkvėpė bendras darbas su SVV įmonėmis visoje Europoje. Mes suprantame, kad didieji bankai retai atliepia SVV poreikius, todėl norime padrąsinti SVV atrasti pažangias technologijas ir sėkmingai augti bei konkuruoti sąžiningoje rinkoje“, – pažymi „myPOS“ vadovas Lietuvoje Donatas Jankauskas.

FinTech startuolis, pasiūlęs kortelių skaitytuvą už 99 eurus

Pradėjęs veiklą 2014 m. kaip startuolis, netrukus „myPOS“ sulaukė sėkmės visoje Europos Sąjungoje (ES) ir už jos ribų. Šiuo metu „myPOS“ sprendimais naudojasi daugiau nei 55 tūkst. verslų net 24 šalyse.

„Nuo pat pradžių siūlėme SVV pačias pažangiausias, bet ekonomiškas atsiskaitymo technologijas. „myPOS“ suteikia galimybę verslui priimti mokėjimus naudojant kortelių skaitytuvus, išmaniuosius telefonus ir internetinius mokėjimus el. prekyboje. Taigi, įgyvendiname tiek fizinių, tiek elektroninių parduotuvių poreikius nepriklausomai nuo jų verslo dydžio. Dabar „myPOS“ kortelių skaitytuvus galima įsigyti nuo 99 eurų ir nemokėti jokių mėnesinių mokesčių“, – pabrėžia Donatas Jankauskas.

Drauge su kortelių skaitytuvais „myPOS“ savo klientams siūlo visą paslaugų ekosistemą, susijusią su bankiniais mokėjimais – nemokamą IBAN verslo sąskaitą, momentinius mokėjimus, valdymo konsolę ir ataskaitas, taip pat – VISA Debit ir myPOS DATA korteles bei profesionalią „myPOS“ specialistų pagalbą.

„Esame tikri, kad atradę patogias ir paprastas, jų galimybėms pritaikytas mokėjimo paslaugas, SVV atstovai pajus, kad tai leidžia jiems ne tik lengviau tvarkyti savo finansus, bet ir įžengti į naują savo verslo augimo etapą“, – pabrėžia pašnekovas.

Apie „myPOS“

2014 metais įkurta bendrovė veiklą vykdo jau visoje Europoje. „myPOS“ teikia integruotus ir ekonomiškus mokėjimo sprendimus, kurie suteikia verslui galimybę priimti mokėjimus kortelėmis visais pardavimų kanalais – kasoje, internetu ar mobiliuoju telefonu. „myPOS“ siūlo klientams ne nuomotis mokėjimo kortele terminalus, kaip daro bankai, o juos įsigyti už nedidelę kainą ir nemokėti jokių mėnesinių mokesčių, taip pat klientams suteikia daugiavaliutę IBAN sąskaitą, elektroninę mokėjimų platformą, nuolatinį klientų aptarnavimą, mobiliają aplikaciją, kurioje verslas lengvai gali valdyti savo finansus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius