Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip „Facebook“ ir „Skype“ draugystė baigėsi „Skype“ nenaudingomis skyrybomis

Socialiniai tinklai gali gerokai sukomplikuoti santykius. To pavyzdys – pasibaigusi draugystė tarp „Facebook“ ir „Microsoft“ priklausančio „Skype“.
Skype
Skype / Scanpix / Postimees.ee

Dar 2011 m. „Skype“ ir „Facebook“ buvo laimingiausia pora ir visiems pasakojo, kaip kartu dirba siekdami „Facebook Messenger“ įdiegti skambinimo galimybę. Šiandien, kai „Facebook Messenger“ yra vaizdo skambučiai „Android“ ir „iOS“ platformose, nebeliko jokių abejonių: „Skype“ ir „Facebook“ išsiskyrė, o „Skype“ buvo nelaimėlis, kurį paliko, rašo Businessinsider.com.

Santykiai galutinai nutrūko prieš keletą mėnesių, kai „Facebook“ nustojo naudoti „Skype“ vaizdo skambučiams, ją pakeisdama „Facebook“ kurta technologija.

Nors apie tai nebuvo jokių oficialių pranešimų, įtarimų, kad „Facebook“ ir „Skype“ nebėra tokie artimi, kilo dar 2013 metais, kai „Facebook“ pristatė balso skambučius, tam panaudojusi savo kurtą skambinimo technologiją.

Tačiau santykiai galutinai nutrūko prieš keletą mėnesių, kai „Facebook“ nustojo naudoti „Skype“ vaizdo skambučiams, ją pakeisdama „Facebook“ kurta technologija.

Tokie pokyčiai buvo padaryti todėl, kad norint skambinti iš „Facebook“ per „Skype“ reikalingas papildomas plėtinys, o „Facebook“ sukurtoje sistemoje to nereikia. Be to, dabar „Facebook“ gali vaizdo skambučių atnaujinimus ir pakeitimus daryti žymiai greičiau.

Vartotojams šie pokyčiai beveik nepastebimi, tačiau „Facebook“ ir „Skype“ partnerystei jie reiškia galą.

Partnerystės su „Skype“ atsisakymas yra antras „Facebook“ ir „Microsoft“ nutrūkęs projektas. Gruodį „Facebook“ nustojo naudoti „Microsoft Bing“ paieškos rezultatų socialiniame tinkle rodymui.

„Microsoft“ ir „Facebook“ turi ilgą bendradarbiavimo istoriją. 2007 m. „Microsoft“ į dar jauną daug žadančią įmonę investavo 240 mln. dolerių. O dabar „Facebook“ yra milžinas, kuriam jau nebereikia trečiųjų šalių balso skambučiams ar paieškai.

Balandžio mėnesį „Skype“ bendruomenės vadovas Claudius Henrichsas pranešė, kad „Facebook“ daro keletą pakeitimų dėl bendradarbiavimo su partneriais, tokiais kaip „Skype“.

Jis pateikė sąrašą „Facebook“ integracijų, kurios nustos veikti iki 2015 m. balandžio pabaigos, įskaitant ir galimybę rašyti „Facebook“ draugams iš „Skype“ kompiuteriams skirtos versijos.

„Mums niekada nepatinka, kai funkcijos taip nustoja veikti“, – rašė C.Henrichsas. – „Skype“ vartotojai galės naudoti „Facebook“ paskyrą tam, kad surastų „Skype“ turinčius draugus, tačiau tai nėra tas pats.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius