-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektroninė apyrankė padės keisti įpročius: diagnozuoja ir miego kokybę

Išmanioji apyrankė yra ypač naudingas įrenginys, kuris, sujungtas su jūsų telefonu, gali suteikti daugybę įžvalgų apie jūsų sveikatingumą ar sporto treniruočių progresą. Širdies ritmas, miego kokybė, nubėgti kilometrai ir nuplaukti metrai... Tačiau kaip nepasiklysti funkcijų gausoje? TELE2 Inovacijų biuras apžvelgia pagrindinius dalykus, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti rinkdamiesi tokį įšmanųjį įrenginį, o dar daugiau įdomių apžvalgų ir naudingų patarimų išmaniam naudojimui rasite TELE2 inovacijų biuro puslapyje.
Kaip išsirinkti išmaniąją apyrankę sportui?
Kaip išsirinkti išmaniąją apyrankę sportui? / Partnerio nuotr.

Naudojate Android ar iPhone išmanųjį telefoną?

Pirmiausia, turite būti užtikrinti, kad jūsų perkamas išmanusis laikrodis ar išmanioji apyrankė yra suderinami su jūsų turimu telefonu. Apple Watch išmanusis laikrodis veikia tik su iPhone. Android operacines sistemas turintys telefonai geriausiai veikia su Android Wear operacines sistemas turinčiais išmaniaisiais laikrodžiais. Nors pastaruosius įrenginius ir Samsung išmaniuosius laikrodžius galima sujungti su iPhone telefonais, jų panaudojimas bus smarkiai apribotas ir neišnaudosite visų dėvimų įrenginių teikiamų galimybių. Išmaniosios apyrankės sportui suderinamos tiek su Android, tiek su iPhone įrenginiais, tačiau visada pasitikrinkite jų suderinamumą gamintojų internetinėse svetainėse ar teiraukitės pagalbos TELE2 salonuose.

Partnerio nuotr./FitBit Charge2 sportui
Partnerio nuotr./FitBit Charge2 sportui

Sportui skirtos funkcijos

Tiek išmaniosios apyrankės, tiek išmanieji laikrodžiai turi fiziniam aktyvimui sekti dedikuotų funkcijų. Daugelis iš jų turi bent jau integruotą žingsnių skaičiuoklį. Tačiau rimtesniems sportiniams užsiėmimams, ieškokite įrenginio su integruotu optiniu širdies pulso matuokliu, kaip pavyzdžiui išmani apyrankė FitBit Charge 2. Jis leis nuolatos pasitikrinti, ar treniruojatės tinkamu intensyvumu. Kita, retai sutinkama, bet profesionalams aktuali funkcija – kraujo įsotinimo deguonimi lygio matavimas. Jei norite dar gilesnių įžvalgų, ne tik apie savo fizinį aktyvumą, bet ir poilsio kokybę – jums pravers miego sekimo funkcija. Jos dėka galėsite analizuoti miego fazes, kiek kartų ir kaip ilgai buvote prabudęs ir pan. Sportuojantiems gamtoje būtina funkcija – integruotas GPS imtuvas. Jo dėka žinosite savo judėjimo greitį, pakilimą ir nusileidimą metrais, bendrą įveiktą atstumą ir kitą naudingą informaciją. Tačiau jei ieškote įrenginio išskirtinai treniruotėms salėje, jums pakaks ir paprastesnio modelio. Kaip Nordmende BravoFit 300 HR+.

Partnerio nuotr./Gear Fit Pro 2 vandenyje
Partnerio nuotr./Gear Fit Pro 2 vandenyje

Ar ketinate įrenginį naudoti plaukimo treniruotėms?

Nemažai dėvimų įrenginių (išmanieji laikrodžiai ir išmaniosios apyrankės) jau yra atsparūs vandeniui (ir žinoma, sūraus prakaito poveikiui). Tad jiems nebaisūs jokie atsitiktiniai vandens purslai plaunant rankas ar bėgiojant lietuje. Bet jei ketinate juos dėvėti plaukiodami, jums reikės žymiai atsparesnio įrenginio. Ieškokite tokio, kuris atsparus bent 3 ar 5 atmosferų slėgiui, arba turi nurodytą saugaus panėrimo gylį metrais. Kuo daugiau – tuo geriau. Dar vienas atsparumo vandeniui privalumas – be jokios baimės po tekančiu vandeniu galėsite nuplauti savo išmanųjį laikrodį ar išmaniąją apyrankę nuo nešvarumų. Tokias galimybes turi išmanioji apyrankė Samsung Gear Fit 2 Pro.

Partnerio nuotr./FitBit Charge2 mygtukai
Partnerio nuotr./FitBit Charge2 mygtukai

Fiziniai mygtukai, liečiamas ekranas ar abu?

Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad liečiamas ekranas turėtų būti patogiausias pasirinkimas. O fiziniai mygtukai – lyg jau ir tapę atgyvena. Tačiau pirkdami išmanųjį dėvimą įrenginį turėkite mintyje, kad kartais gali būti sunku tiksliai pataikyti į smulkias programėlių ikonėles. Ypač su prakaituotais pirštais. Tad papildomi fiziniai mygtukai palengvins nustatymų parinkimą treniruotės įkarštyje. Ypač patogi naudoti yra išmani apyrankė FitBit Charge 2.

Partnerio nuotr./FitBit Ionic baterija tarnauja net 4 dienas
Partnerio nuotr./FitBit Ionic baterija tarnauja net 4 dienas

Baterijos tarnavimo laikas

Nemažai net ir aukščiausios klasės išmaniųjų laikrodžių vidutiniškai „gyvuoja“ apie dvi dienas tarp įkrovimų. Taip yra todėl, kad jie naudoja daug energijos reikalaujančius LCD, OLED ar AMOLED ekranus. Nors ir yra išimčių, viena iš jų yra išmanioji apyrankė FitBit Ionic – atlaikys net keturias dienas.

VIDEO: FitBit Ionic apžvalga

Tad jei jus erzina dažnas krovimas, ieškokite tokio išmanaus dėvimo įrenginio, kuris gali būti įkraunamas jį padedant ant specialaus bevielio įkrovimo ar magnetinio padėklo. Taip nereikės kovoti su smulkiu pakrovimo lizdu įrenginio korpuse. Išmaniosios fitneso apyrankės, turinčios primityvesnius, nespalvotus ekranus, gyvuos kiek ilgiau. Atitinkamai, kuo intensyviau naudosite išmanųjį dėvimą įrenginį savo sporto rezultatų sekimui, tuo jums aktualesnė bus baterijos tarnavimo trukmė.

Partnerio nuotr./Išmaniosios apyrankės pranešimai
Partnerio nuotr./Išmaniosios apyrankės pranešimai

Ar jums svarbūs nuolatiniai pranešimai?

Bet kuris geras išmanusis laikrodis ar išmanioji apyrankė vibruodami praneš jums apie įeinančius skambučius ar gautas SMS žinutes. Tačiau jei to nepakanka, ir negalite praleisti jokių įspėjimų net ir treniruočių metu, ieškokite tokio išmanaus laikrodžio ar išmaniosios apyrankės, kurie yra suderinami ir su socialinių tinklų siunčiamais pranešimais. Kai kurie modeliai rodys tik tiek, kad gavote pranešimą, labiau pažangūs įrenginiai – leis jį ir perskaityti tiesiog ant riešo. Išsirinkite tokį įrenginį, kuris jūsų poreikius šiuo atžvilgiu atitinka labiausiai.

Programėlės

Išsami programėlių biblioteka – didelis privalumas, nes joje rasite ne tik jums labiausiai patinkančią programėlę sportui, bet ir daugelį kitų naudingų aplikacijų. Čia laimi Apple Watch ekosistema, oficialiai jai sukurta daugiau nei 20 000 įvairių programėlių. Tuo tarpu, nors Android stovykla nepraneša oficialių skaičių, Android Wear išmaniųjų laikrodžių operacinei sistemai taip pat sukurta tūkstančiai programėlių. Tad kad ir kurią stovyklą bepasirinktumėte – papildomų programėlių gausa neteks nusivilti, pavyzdžiui populiarusis Samsung Gear Fit 2 Pro modelis turi daugiau nei 3000 programėlių.

Sunku apsispręsti dėl jums labiausiai tinkančio išmaniojo laikrodžio ar išmaniosios apyrankės? Jums gali padėti TELE2 salonų darbuotojai. Taip pat kviečiame pažiūrėti šiuo metu vieno išmaniausių sporto laikrodžių video apžvalgą.

VIDEO: Samsung Gear S3 Frontier apžvalga

TELE2 inovacijų biuras apžvelgia svarbiausias technologijų naujienas, kurias verta žinoti kiekvienam, norinčiam jausti technologinių inovacijų pulsą. Esame tam, kad sudėtingus dalykus Jums paaiškintume paprastai. Prenumeruokite išmaniasias naujienas ir pirmieji gausite naujausias įrenginių apžvalgas ir programėlių rekomendacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius