-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip padaryti kokybiškesnes nuotraukas, fotografuojant „iPhone“

Kompanija „Apple“ socialiniame tinkle „Twitter“ vartotojams ne tik teikia pagalbą naudojantis „Apple“ produktais bei atsako į jų klausimus, bet ir dalinasi patarimais, kaip patogiau naudotis „Apple“ produkcija ir įvairiomis funkcijomis.
Fotografavimas „iPhone“
Fotografavimas „iPhone“ / iTouch iliustr.
Temos: 1 iPhone

Fotografuoti mėgstantiems ar ketinantiems tai daryti „iPhone“ vartotojams „Apple“ turi patarimų, kaip kurti kokybiškesnes nuotraukas. Pateikiame juos žemiau.

 Įjunkite HDR (High Dynamic Range). Lietuviškai tai skambėtų kaip platus dinaminis diapozonas. Tai reiškia, kad nuotraukos pasižymi didesniu šviesumo skirtumu tarp šviesiausių ir tamsiausių nuotraukos zonų. Fotografuojant gamtą ar šviečiant saulei, patartina naudoti šią funkciją, kurią galima aktyvuoti kameros programos viršutinėje meniu juostoje.

• Užfiksuokite sufokusuotą objektą. „iPhone“ kameros aplikacija leidžia užfiksuoti norimą sufokusuoti objektą. Tai reiškia, kad net ir pasikeitus įrenginio pozicijai ar sudrebėjus rankai norimas objektas išliks sufokusuotas. Norint tai padaryti, prieš fotografavimą reikia paspausti ir palaikyti ant norimo sufokusuoti objekto.

• Nustatykite nuotraukos šviesumą. Nors „iPhone“ kamera fokusuodama nusistato optimaliausią nuotraukos šviesumą, jis ne visada būna tikslus ir tinkamas. Todėl kameros aplikacija leidžia keisti šį šviesumą. Norint tai padaryti, reikia kartą paspausti ant ekrano ir pasinaudoti šviesumo slankikliu.

Norėdami gauti daugiau patarimų iš „Apple“, kaip naudotis tam tikromis jų produktų funkcijomis, kviečiame sekti „Apple“ pagalbos paskyrą „Twitter“ tinkle. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius