Kam laukti, kol universitetai prikeps programuotojų, jei jų galima užsiauginti patiems?

Valstybės lygiu kone kasmet kyla diskusijos dėl IRT specialistų trūkumo ir galimų sprendimų trumpuoju ir ilguoju laikotarpiu. IT paslaugų bendrovė „TeleSoftas“ laikosi pozicijos, kad pirmiausiai pačios kompanijos turi stengtis ugdyti specialistus, todėl įmonė jau ketvirtus metus iš eilės kviečia juos į mokymų programą „Summer Camp“, kurioje kartu kurs platformą neįgalių vaikų svajonių pildymui, rašoma pranešime spaudai.
Informatika / VDU nuotr.
Programuotojų ruošimas

Tramplinas karjerai

„Studijuojančių informacines technologijas nuolat daugėja, tačiau tam, kad specialistų parengimo kokybė augtų, reikia suteikti galimybę tobulėti tyrinėjant, klystant ir bandant iš naujo. Sukūrėme „Summer Camp“ programą, kuri studentus ir karjerą jau pradėjusius IRT specialistus, taip pat norinčius persikvalifikuoti, iškart įtraukia kurti realų projektą, srities specialistai dalinasi problemų sprendimo metodais, savo iššūkiais ir realia patirtimi“, – sako Šarūnas Putrius, „TeleSofto“ Gamybos skyriaus vadovas.

Mokymų programa vykdoma jau ketvirtus metus iš eilės, šiemet bus ugdomi programuotojai „Java“, „JavaScript“ kalbomis ir QA (kokybės užtikrinimo) specialistai. Į vieną vietą įprastai pretenduoja apie 5 kandidatus. Atrinkti dalyviai du mėnesius dalyvauja paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose su kompanijoje dirbančiais, didelę patirtį sukaupusiais programuotojais.

Įtraukia realūs projektai

Pasak Š.Putriaus, „TeleSoftas“ šia mokymų programa meta iššūkį tiems, kurie siekia tapti ateities kūrėjais, nori įgyti patirties ir vasaros laiką išnaudoti prasmingai ir įdomiai veiklai. Be to, tokia mokymų programa jiems tampa savotišku tramplinu į darbo rinką – ankstesniais metais daugiau nei pusė ją baigusių žmonių liko bendrovėje toliau dirbti.

„Programos dalyviai nuoširdžiai įsitraukia, kai savo žinias naudoja spręsdami realaus gyvenimo problemas, jausdami, kad jų darbas bus vertingas, sukels realių pokyčių – tai tampa pagrindiniu stimulu domėtis ir tobulėti“, – sako Š.Putrius.

Šių metų mokymų programai numatyta praktinė užduotis – sukurti socialinę platformą labdaros ir paramos fondui „Algojimas“, kuri bus skirta neįgalių vaikų svajonių pildymui. Praėjusiais metais mokymų programa bendradarbiavo su Lietuvos gydytojų sąjunga ir kūrė programėlę „Cukriukas“, skirtą sergantiems diabetu stebėti ir kontroliuoti ligą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius