Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje įstrigusi „Huawei“ finansų vadovė sulaukė naujų JAV kaltinimų

JAV Teisingumo departamentas ketvirtadienį pateikė naujus kaltinimus įmonei „Huawei“ ir jos finansų vadovei Meng Wanzhou – dėl reketo ir sąmokslo pavogti amerikietiškas komercines paslaptis, rašo „The Verge“.
„Huawei“
„Huawei“ / „Scanpix“ nuotr.

M.Wanzhou iki šiol yra laikoma Kanadoje, kur ir buvo sulaikyta 2018 metais – šiuo metu vykdomas ekstradicijos procesas, po kurio ji bus pergabenta į JAV. Naujausias kaltinimų rinkinys prie jau esamų kaltinimų dėl sąmokslo pavogti komercines paslaptis ir reketo pridėjo dar 16 kaltinamųjų punktų.

Teisingumo departamento pranešime spaudai nurodoma, kad M.Wanzhou yra kaltinama beveik 20 metų bandžiusi pavogti įvairių JAV įmonių intelektinę nuosavybę, įskaitant interneto maršrutizatorių, interneto antenų, robotinės bandymų technikos programinės įrangos išeities kodą ir vartotojų instrukcijas bei panaudoti šias žinias savo verslo tikslais. Kaltinimuose nurodoma, kad „Huawei“ sudarė konfidencialių sutarčių su JAV įmonėmis, pagal kurias perimtų intelektinę nuosavybę.

Kaltinimuose taip pat nurodoma, kad „Huawei“ bendradarbiavo su tokiomis valstybėmis, kaip Šiaurės Korėja ir Iranas, kurioms taikomos JAV ir Europos Sąjungos sankcijos, o taip pat bandė nuslėpti bendradarbiavimo su šiomis valstybėmis mastą.

„Huawei“ pastangos pavogti komercines paslaptis ir sudėtingas JAV technologijas buvo sėkmingos. „Huawei“ sugebėjo drastiškai sumažinti savo tyrimų ir diegimo išlaidas bei su šiais darbais susijusį laiką, taip įmonei įgyjant reikšmingą ir nesąžiningą konkurencinį pranašumą“, – nurodoma kaltinimuose aprašančiame pranešime.

Tuo tarpu „Huawei“ tvirtina, kad kaltinimai yra visiškai nepagrįsti. „Šie nauji kaltinimai yra dalis Teisingumo departamento bandymų neatšaukiamai pakenkti „Huawei“ reputacijai ir verslui, bei yra susiję ne su teisėsauga, o su bandymais pažaboti konkurenciją. Naujieji kaltinimai nėra pagrįsti – didžiąja dalimi jie remiasi paskutiniųjų dvidešimties metų civiliniais ginčais, kurie buvo išspręsti jau anksčiau, o kai kuriais atvejais – atmesti teisėjų ir prisiekusiųjų. Todėl mes neleisime vyriausybei triumfuoti pasinaudojus šiais kaltinimais, ir jei reikės, dar kartą įrodysime, kad jie yra nepagrįsti ir nesąžiningi“, – rašoma Kinijos įmonės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius