Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kas nutiks „McDonald's“ mėsainį įdėjus į druskos rūgštį?

Mėsainis druskos rūgštyje
Youtube stopkadras / Mėsainis druskos rūgštyje
Šaltinis: 15min
0
A A

Šis „Youtube“ kanalo „Periodic Videos“ vaizdo įrašas su mėsainiu buvo įkeltas prieš ketverius metus, tačiau jį stebėti ne ką mažiau įdomu ir dabar. Tinklalapis Sciencealert.com nusprendė prisiminti šį neįprastą eksperimentą. Pasirengimas jam itin paprastas – paimkite „McDonald's“ mėsainį, įdėkite jį į druskos (hidrochlorinę) rūgštį ir pasižiūrėkite, kas iš to išeis.

Kodėl tyrimui pasirinkta hidrochlorinė rūgštis? Nes tai yra viena pagrindinių sudedamųjų mūsų skrandžio rūgšties dalių, kuri pradeda medžiagų virškinimo procesą ir skaido maistą į naudingus komponentus, kurie mums tiek energiją ir maistines medžiagas.

Tačiau, nors ir lengva daryti prielaidą, kad mėsainį juodu dumblu paverčia greitajame maiste esančios medžiagos, tai nėra visiškai tiesa.

Na bent jau taip yra teoriškai. Realybėje tai, ką ji padaro „McDonald's“ mėsainiui, yra kur kas mažiau draugiška skrandžiui.

Tačiau, nors ir lengva daryti prielaidą, kad mėsainį juodu dumblu paverčia greitajame maiste esančios medžiagos, tai nėra visiškai tiesa.

Eksperimentas nėra tikras mūsų skrandžio mechanizmo vaidmuo – mūsų skrandžiai taip pat gamina tulžį ir daug kitų rūgščių rūšių skrandyje, kad maistas būtų skaidomas efektyviau.

Kaip aiškina „Periodic Videos“ komanda, vaizdelyje riebalai nėra ištirpdomi labai greitai, nes jie tiesiog mirksta koncentruotoje hidrochlorinėje rūgštyje.

VIDEO: Cheeseburger in Hydrochloric Acid - Periodic Table of Videos

Praėjusiais metais su „McDonald's“ mėsainiu atliktame populiariame eksperimente rodoma, kaip mėsainis per 30 dienų visiškai nepakito.  

Taip pat skaitykite: Kodėl mėnesį stiklainyje pragulėjęs „McDonald's“ mėsainis atrodo kaip šviežias?

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie Mokslas.IT