Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečių pasididžiavimas – pirmasis lietuviškas „iPad“ žaidimas

Nors nuo naujausiojo amerikiečių kompanijos „Apple“ kūrinio „iPad“ pasirodymo rinkoje nepraėjo nė trys mėnesiai, planšetės savininkai jau gali įsigyti pirmąjį Lietuvoje būtent šiam įrenginiui sukurtą žaidimą.
Pasak J.Katkaus (viduryje), kauniečių kompanija neketina sustoti ir artimiausioje ateityje žada pradėti ir „Android“ sistemos programų kūrimą.
Pasak J.Katkaus (viduryje), kauniečių kompanija neketina sustoti ir artimiausioje ateityje žada pradėti ir „Android“ sistemos programų kūrimą. / „15min” nuotr.

Jauna kauniečių kompanija „Kiork“ savo sukurtą žaidimą „d'Art“ įvardino intuityviąja dėlione. Žaidimas buvo sukurtas bendradarbiaujant su menininke Egle Zioma, kurios kūriniai aplikacijoje buvo paversti dėlione. Aplikacijos kūrėjai netrukus ketina pristatyti ir naująją programos versiją su jaunojo iliustratoriaus Luko Lukoševičiaus darbais.

„Šio projekto perspektyva yra pasikviesti ir daugiau menininkų, kurių kūriniai visuomenei būtų pristatomi nauju, interaktyviu būdu“, – sakė „Kiork“ atstovas Justinas Katkus.

Kauniečių sukurtas žaidimas netruko sulaukti ir kompanijos „Apple“ darbuotojų pripažinimo. Intuityvi dėlionė „d'Art“ praėjusią savaitę pateko į kompanijos atstovų išrenkamų geriausių programų sąrašą – tokiu būdu programos kūrėjai tapo pirmaisiais lietuviais, kurių darbas pakliuvo į kategoriją „New & Noteworthly“, kur patenka tik itin kokybiškos ir novatoriškos aplikacijos.

„Toks įvertinimas suteikiamas tik vienai iš dešimties tūkstančių aplikacijų“, – pabrėžė J.Katkus.
„iPad“ skirtas kauniečių sukurtas žaidimas parduotuvėje „AppStore“ pardavinėjamas už 3 JAV dolerius. Tuo tarpu „iPhone“ platformoms pritaikyta dėlionės versija kainuoja vienu doleriu pigiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius