Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiasi „Telia“ išmaniosios televizijos kainos bei galimybės

Telekomunikacijų įmonė „Telia“ skelbia apie savo skaitmeninės išmaniosios televizijos (IPTV) kainodaros bei galimybių atnaujinimus: nuo šios paslauga visoje Lietuvoje bus teikiama ir per 4G LTE tinklą – tokia turinio perdavimo technologija pakeis senąją antžeminę skaitmeninę televiziją (DVBT), kurios retransliacijos bus atsisakyta etapais pradedant nuo rugpjūčio, rašoma įmonės pranešime spaudai.
Mobiliuoju internetu perduodama išmanioji televizija
Mobiliuoju internetu perduodama išmanioji televizija / Telia nuotr.

2006 metais Lietuvoje sukurta išmanioji „Gala“ televizija žiūrovams pasiūlė galimybę laidas žiūrėti ne tada, kai jas rodo, o tada, kai žiūrovui patogu: šiuo metu visų kanalų turinys yra saugomas dvi savaites, be to, paslaugos teikėjas siūlo ir virtualią filmų nuomą, ir specialiai vaikams sukurto turinio kampelį.

„Esame vieni pirmųjų Europoje, siūlančių tokio plataus spektro televizijos turinį ir galimybes mobiliuoju 4G ryšiu. Ši naujovė yra dar vienas mūsų paslaugų ir technologijų sinergijos pavyzdys, kuris suteiks mūsų klientams naujas galimybes ir papildomą vertę, nes „Telia“ 4G tinklas dengia 99 proc. Lietuvos teritorijos. Todėl išmaniosios televizijos paslauga bus geriausias televizijos sprendimas, kad ir kur begyventumėte“, – sako „Telia“ privačių klientų vadovas Havalas van Drumptas.

„Telia“ išmaniosios televizijos klientams 4G ryšiu rodys virš 100 kanalų. Žmonės galės valdyti transliacijas, žiūrėti dviejų savaičių įrašus, rinktis naujausius filmus videonuomoje ar serialus „Kino klube“, o „Vaikų kampelyje“ rasti tik mažiesiems žiūrovams skirto turinio.

Techniškai išmanioji televizija per mobilųjį 4G tinklą veiks kaip įprasta išmanioji „Telia“ televizija, tik signalas iki maršrutizatoriaus ateis ne laidais, o radijo bangomis – taip, kaip veikia visi mobilieji įrenginiai. Tiesa, tai nereiškia, kad išmaniąją televiziją galėsite žiūrėti ir telefono ekrane – ji, kaip ir iki šiol, yra skirta tik didiesiems ekranams. Todėl daugiausiai šis pasiūlymas turėtų sudominti žmones, kurie neturi galimybės naudotis šviesolaidiniu „Telia“ internetu.

Naująją paslaugą „Telia“ siūlo 30 dienų bandyti nemokamai ir per tą laiką bus galima grąžinti įrangą ir sutartis bus nutraukta be jokių įsipareigojimų.

Dar viena „Telia“ naujovė – lankstūs, įvairiems klientų poreikiams pritaikyti išmaniosios televizijos mokėjimo planai, kurių kainos prasideda nuo 6 eurų per mėnesį. Lietuviškos televizijos mėgėjams skirtas planas MINI su 22 televizijos kanalais (nuo 6 eurų), įvairiems pomėgiams pritaikytas MIDI siūlo 55 kanalus (nuo 12 eurų), o išrankiausių žiūrovų poreikius patenkins MAXI planas, siūlantis net 90 kanalų bei „Kino klubo“ filmus ir serialus (nuo 16 eurų). Iki šiol buvo siūloma rinktis vieną televizijos planą su 60 kanalų už 13,9 eurų (su 24 mėn. sutartimi) ir su galimybe užsisakyti papildomus kanalus pagal poreikį.

Išmaniosios televizijos funkcijos – transliacijos valdymas (atsukimas, stabdymas ar persukimas), dviejų savaičių įrašai, videonuoma, „Youtube“, radijas ir kitos – veikia su visais mokėjimo planais.

Mobiliuoju 4G ryšiu veikianti išmanioji televizija pakeis pasenusios technologijos antžeminės skaitmeninės televizijos paslaugą, kurią „Telia“ planuoja stabdyti etapais, pradedant nuo rugpjūčio 1 dienos. Esami skaitmeninės televizijos planai galios tiek, kiek numatyta sutartyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius