Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinai giriasi aplenkę „Apple“: sukūrė neprilygstamą veido atpažinimo sistemą

Šį pavasarį dauguma „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojų nusprendė atsisakyti „Face ID“ veido atpažinimo technologijos analogų kūrimo. Kaip tokio sprendimo priežastis analitikai nurodo dideles išlaidas ir modulių kūrimo sudėtingumą. Tačiau atrodo, kad ekspertai neįvertino Kinijos įmonių ambicijų.
„Vivo“
„Vivo“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Savo „Face ID“ versiją išmaniajame telefone „Xiaomi Mi-8 EE“ jau įgyvendino kompanija „Xiaomi“, o kartu su „Oppo Find X“ debiutavo ir 3D identifikavimo sistema „O-Face“. Šioje srityje savo pasiekimus pristatė ir „Huawei“, tačiau jų kūrinys dar nepasiekė vartojimui pritaikytų gaminių. Dabar, parodoje „MWC Shanghai 2018“ savo 3D veido identifikavimo sistemą „Time of Flight“ (TOF) pademonstravo ir įmonė „Vivo“.

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas, demonstruodamas savo kūrinį teigė, kad jis yra 10 kartų tikslesnis už „Apple Face ID“. Sistemos pagrindas yra unikalus struktūrizuotos šviesos šaltinis, sukuriantis vartotojo veido momentinį atvaizdą, remdamasis 300 000 taškų informacija. Tuo tarpu „iPhone X“ naudojamas „Face ID“ atkuria trimatį veido modelį pagal 30 000 taškų. Naujos veido atpažinimo sistemos veikimo diapazonas siekia iki 3 metrų.

Konstrukciniu požiūriu „Vivo“ sprendimas skiriasi nuo pasiūlyto „Apple“ tuo, kad TOF reikalauja mažiau jutiklių. Be to, tai yra universalus sprendimas, kuris gali būti naudojamas ir asmenukių su bokeh efektu sukūrimui, palaiko virtualios ir papildytos realybės technologijas bei atpažįsta žmogaus judesius ir gestus. „Time of Flight“ bus ateityje naudojama „Vivo“ išmaniuosiuose telefonuose, tačiau bendrovė nepranešė, kada galima tikėtis taip patobulintų aparatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius