Kinijos oro pajėgos užpuolė JAV karinę bazę: paviešintas simuliacinis vaizdo įrašas kelia įtampą

Kinijos oro pajėgos paviešino vaizdo įrašą, kuriame parodo imituotą bombonešių H-6K ataką prieš JAV Anderseno oro pajėgų bazę Guamo saloje, Ramiajame vandenyne.
Kinijos oro pajėgos užpuolė JAV karinę bazę: paviešintas simuliacinis vaizdo įrašas
Kinijos oro pajėgos užpuolė JAV karinę bazę: paviešintas simuliacinis vaizdo įrašas / Kadras iš vaizdo įrašo

Kinijos H-6K – „Karo dievas“

Vaizdo įrašas, kurį pirmi pastebėjo „Reuters“ žurnalistai, paskelbtas šeštadienį Liaudies išlaisvinimo armijos oro pajėgų „Weibo“ paskyroje.

Įrašo paskelbimo data sutapo su pratybų diena netoli Taivano, kuris, Kinijos teigimu, yra jos teritorija. Pratybos, kaip manoma, buvo surengtos pykstant dėl to, kad neseniai vienas JAV valstybės departamento aukšto rango pareigūnas apsilankė Taipėjuje.

Vos dviejų minučių vaizdo įrašas skamba kaip dramatiškas Holivudo stiliaus karo filmo garso takelis. Tiesą sakant, kaip praneša „ABC News“, vaizdo įraše iš tikrųjų naudojami vaizdai, paimti iš Holivudo filmų – 2008 m. Oskarą pelniusio filmo „The Hurt Locker“ ir 1996 m. veiksmo filmo „The Rock“, kuriame vaidina Nicholas Cage'as ir Seanas Connery.

Vaizdo įraše, pavadintame „Karo dievas H-6K puola!“, matyti, kaip bombonešiai H-6K kyla iš bazės dykumoje. „H-6K“ yra naujausias Kinijos bombonešio „H6“ modelis, kuris pats paremtas 1950-ųjų sovietiniu „Tu-16“.

Didėjanti įtampa

Kinijos oro pajėgų vaizdo įraše matoma, kaip bombonešiai sunaikina Anderseno oro pajėgų bazę, Ramiojo vandenyno Guamo saloje.

Vaizdo įrašo aprašyme sakoma: „Mes esame tėvynės oro saugumo gynėjai; mes turime pasitikėjimo savimi ir galime visada ginti tėvynės dangų“.

VIDEO: Simuliacinis vaizdo įrašas: Kinijos oro pajėgos užpuolė JAV karinę bazę

Vaizdo įrašas neabejotinai yra perspėjimas JAV dėl galimų teritorinių ginčų, kurie gali kilti tokiuose regionuose kaip Taivanas ar Pietų Kinijos jūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius