Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos „TikTok“ versijoje vaikai gali praleisti tik iki 40 minučių per dieną

Kinijos „TikTok“ versijoje įvedamas „paauglių režimas“, pagal kurį trumpųjų vaizdo įrašų programėlėje jaunesni nei 14 metų vaikai galės praleisti ne daugiau kaip 40 minučių per dieną, teigiama naujienų pranešimuose.
kompiuteriniai žaidimai
kompiuteriniai žaidimai / 123RF.com nuotr.

Griežti ribojimai

Ši priemonė bus taikoma visiems jaunesniems nei 14 metų „Douyin“ programėlės naudotojams, užsiregistravusiems savo tikraisiais vardais, šeštadienį pareiškime pranešė Pekine įsikūrusi kompanija „ByteDance“.

„Douyin“ taip pat bus neprieinama šiems naudotojams nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto, pridūrė „TikTok“ ir „Douyin“ savininkai.

Bendrovė taip pat paragino tėvus padėti savo vaikams užsiregistruoti tikraisiais vardais arba rankiniu būdu įjungti „paauglių režimą“.

Bendrovė „ByteDance“ iš karto neatsakė į „CNN Business“ klausimą apie tai, kaip ji galėtų užtikrinti šios politikos vykdymą tiems, kurie nenaudoja savo tikrųjų vardų.

Programėlė taip pat teigė, kad pristatys naują turinį – nuo mokslinių eksperimentų ir muziejų iki meno galerijų parodų ir gamtos peizažų – kad „įkvėptų“ jaunesnius paauglius.

„Douyin“ naudojimo apribojimas yra „proaktyvi priemonė“, kuria „ByteDance“ siekia užbėgti už akių galimam reguliavimui, rašė „Citigroup Global Markets“ analitikai pirmadienio tyrimo pranešime. Jie užsiminė, kad šis sprendimas gali paskatinti kitas trumpametražių vaizdo įrašų turinį turinčias interneto platformas apsvarstyti galimybę įvesti panašius apribojimus.

Žiniasklaidos tyrimų bendrovės „iiMedia Research“ duomenimis, 2020 m. lapkritį „Douyin“ turėjo mažiausiai 490 mln. vartotojų.

Kinijos reguliavimo institucijos jau pradėjo spausti technologijų bendroves riboti laiką, kurį nepilnamečiai praleidžia naudodamiesi jų paslaugomis.

123RF.com nuotr./Soc. tinklai
123RF.com nuotr./Soc. tinklai

Birželį Kinija peržiūrėjo savo „Nepilnamečių apsaugos įstatymą“, pagal kurį reikalaujama, kad interneto paslaugų teikėjai, įskaitant socialinės žiniasklaidos programėles, „nustatytų atitinkamas funkcijas, pavyzdžiui, nepilnamečių laiko valdymo, turinio ribojimo ir vartojimo apribojimų“.

Kinijos spaudimas technologijų bendrovėms yra dalis naujų, į naująją kartą orientuotų įmonių reguliavimo priemonių – nuo griežto privačių pamokų ribojimo iki internetinių žaidimų taisyklių.

Praėjusį mėnesį šalis uždraudė jaunesniems nei 18 metų amžiaus interneto žaidėjams žaisti darbo dienomis, o daugumą savaitgalių jų žaidimą apribojo iki trijų valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius