-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda taps IT ekspertų susitikimo uostu

Debesijos technologijų profesionalus pajūryje suburs šiai sferai dedikuotas renginys „Evolution of IT“, vyksiantis rugpjūčio 4 d. Tarptautinėse IT kompanijose Lietuvoje bei užsienyje dirbantys ekspertai Klaipėdos mokslo ir technologijų parke skaitys pranešimus, dalinsis įžvalgomis bei diskutuos apie profesinius iššūkius.
„Cloud Squad“ atstovas Jovirdas Linkauskas
„Cloud Squad“ atstovas Jovirdas Linkauskas / Organizatorių nuotr.

„Evolution of IT“ atviras ne tik debesijos technologijų asams, bet ir tiems, kurie specializuojasi kitose IT srityse, bet norėtų praplėsti akiratį, pagilinti turimas žinias, rasti atsakymus į rūpimus klausimus. Bendradarbiaudami su Klaipėdos mokslo ir technologijų parku renginį organizuoja „Cloud Squad“ – neseniai susibūrusi ekspertų, kurių profesinė veikla susijusi su debesijos technologijomis, komanda.

„Ši entuziastų grupė neatstovauja kažkuriai vienai įmonei ar kompanijai. Dalijimasis informacija, patirtimi, bendraminčių tinklo kūrimas yra „Cloud Squad“ prioritetų sąrašo viršūnėje. Suteikdami IT profesionalų bendravimui reikalingą platformą ir ragindami pajūrio atstovus aktyviai dalyvauti pirmajame tokio pobūdžio susitikime, organizatorių motyvaciją ir tikslus siekiame visokeriopai palaikyti“, – kalbėjo Klaipėdos mokslo ir technologijų parko direktorė Roma Stubrienė.

Renginio metu bus aptarti duomenų perkėlimo į debesų kompiuteriją aspektai, kalbama apie serveriams skirtos infrastruktūros optimizavimą. Taip pat laukia diskusija apie tai, kokia ateitis laukia IT profesionalų ir sistemų administratorių Post-DevOps eroje.

„Evolution of IT“ taps ir „Cloud Squad“ prisistatymu IT bendruomenei, ir paskata glaudesniam IT specialistų bendradarbiavimui bei tam tikru eksperimentu. „Panašūs susitikimai Vilniuje „ant bangos“ jau kurį laiką. Įdomu, kaip tokį formatą ir mūsų pasiūlytas temas priims IT sektoriaus atstovai Klaipėdoje. Būti aktualijų sraute, būti pripažintam savo profesinėje sferoje, šiandien tampa kas svarbiau nei nešiotis kišenėje studijų diplomą. Tokia yra realybė IT sektoriuje ar kalbant apie kitas modernias profesijas. Šiame kontekste profesionalų susitikimai, jų atvirumas, bendruomeniškumo tradicijų formavimas įgyja itin didelę reikšmę“, – akcentavo „Cloud Squad“ atstovas Jovirdas Linkauskas.

Organizatorių žiniomis, į „Evolution of IT“ turėtų atvykti apie dvi dešimtys svečių iš Vilniaus ir Kauno. Jie turės galimybę ne vien išgirsti pranešimus aktualiomis temomis, susipažinti ir pabendrauti su kolegomis iš pajūrio, bet ir skirti laiko svarbiausių savaitės darbų užbaigimui – renginio dalyviams bus atviros visa reikiama infrastruktūra aprūpintos „Telia HUB“ erdvės Klaipėdos mokslo ir technologijų parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius