-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje atidaryta Mobiliųjų aplikacijų laboratorija

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) Technologijų fakultete atidaryta Mobiliųjų aplikacijų laboratorija. Tai jau trečioji tokia laboratorija Lietuvoje, kur, padedant verslo ir akademinės bendruomenės atstovams, studentams sukuriamos visos galimybės kurti konkurencingas mobiliąsias aplikacijas.
Mobiliosios aplikacijos
Mobiliosios aplikacijos / 123rf nuotr.

Laboratorija atidaryta KVK bendradarbiaujant su Japonijos kompanija „Sony“, mobiliojo ryšio operatoriumi „Omnitel“ ir UAB „AppCamp“.

Burtis į komandas, kurios kurs mobiliąsias aplikacijas, bus kviečiami programuotojai, rinkodaros ekspertai, dizaineriai bei mentoriai iš įvairių verslo organizacijų. Tikimasi, kad, susibūrus stiprioms komandoms, per metus bus sukurta iki 10 konkurencingų mobiliųjų aplikacijų, kurias parsisiųs daugiau nei milijonas išmaniųjų telefonų naudotojų.

„Klaipėdos valstybinė kolegija rengia aukštojo mokslo išsilavinimą turinčius praktikus, todėl studentams ypač svarbu čia turėti sąlygas, kurios būtų kuo panašesnės į jų būsimą darbo vietą. Studentams ši laboratorija taps erdve, kur jie galės realizuoti savo teorines žinias, išmokti spręsti iškilusias problemas, ieškoti bei gauti tinkamus atsakymus“, – sakė KVK direktorius Valerijus Kuznecovas.

Laboratorijoje studentai galės naudotis naujausiais mobiliaisiais įrenginiais bei asmeniniais kompiuteriais, kuriuos suteiks „Sony“ ir „Omnitel“. Šios kompanijos taip pat suteiks studentams pagalbą išleidžiant mobiliąsias aplikacijas.

„Džiaugiuosi, kad vos per du mėnesius Lietuvos aukštosiose mokyklose įsteigtos jau trys mobiliųjų aplikacijų laboratorijos, kur mūsų studentai galės pritaikyti savo žinias ir idėjas kuriant inovatyvius mobiliuosius sprendimus, turės puikią darbo ir praktikos vietą, kurioje galės ne tik įgyvendinti savo sumanymus, bet ir išmokti juos parduoti“, – teigė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

„Verslo ir akademinės bendruomenės bendradarbiavimas yra tiesiog būtinas abiem pusėms. Verslas, ypatingai telekomunikacijų, be mokslo yra netvarus ir pasmerktas stagnacijai, o mokslas be verslo vargiai gali ką nors pasiūlyti visuomenei“, – sakė „Sony Mobile Communications International“ vadovas Audrys Leimontas.

Laboratorijoje dirbantiems studentams idėjų generavimo, mentoriavimo bei strategijų kūrimo klausimais talkins bendrovės „AppCamp“ komanda. „AppCamp“ vadovo Tomo Martūno teigimu, tokio tipo laboratorijos įsteigimą galima vadinti Lietuvos pažangos strategijos „Lietuva 2030“ įgyvendinimu.

„Būsimą Lietuvą norime matyti kaip kuriančią visuomenę. Norėdami kurti, visų pirma turime išmokti bendradarbiauti. Laboratorija yra ta vieta, kurioje jaunieji mūsų protai galės ne tik kurti idėjas, jas įgyvendinti, bet ir išmokti vieni su kitais bendradarbiauti. Tik suvieniję savo jėgas galėsime pasiekti neįtikėtinų rezultatų“, – sakė T.Martūnas.

Pirmoji Mobiliųjų aplikacijų laboratorija buvo atidaryta spalio mėnesį Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete. Lapkritį analogiška laboratorija įkurta Kauno technologijos universitete. Ateityje tokias laboratorijas planuojama steigti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio aukštosiose mokyklose.

VIDEO: Klaipėdos valstybinėje kolegijoje atidaryta mobiliųjų aplikacijų laboratorija-307

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius