-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kleboną stebėjimo kamera saugo geriau nei maldos

Lietuvos gyventojai pamėgo išmanias kameras ir randa joms netikėtų panaudojimo būdų. Jomis jau naudojasi bent keli tūkstančiai žmonių, rašoma „Bitės“ pranešime spaudai.
Išmanioji stebėjimo kamera
Išmanioji stebėjimo kamera / Bendrovės nuotr.

Vienas pirmųjų „Bitės“ pasiūlytų „Arlo“ kameros pirkėjų – Raguvos klebonas kanauninkas Juozas Janulis, norintis apsisaugoti nuo „škadų“. Netikėtą kamerų pritaikymą atrado ir šalies medžiotojai bei medkirčiai.

„Bitės“ duomenimis, didžioji dalis pirkėjų renkasi išmanias kameras dėl savo namų, sodybų ar sodo namelių saugumo, kad galėtų per savo išmaniuosius įrenginius bet kada stebėti, kas juose vyksta. Išmaniai savo saugumo panoro pasirūpinti net dvasininkai.

„Šią kamerą nusprendžiau įsigyti, kai tik sužinojau, kad tokia technologija yra. Pagalvojau, kad ją puikiai galėčiau pritaikyti savo namuose. Technologija iš tiesų gerai veikia – gruodžio pradžioje buvau išvykęs į užsienį, tai iš ten bet kada galėjau pažiūrėti, kas dedasi namuose“, – pasakoja Raguvos klebonas kanauninkas Juozas Janulis, skaičiuojantis aštuntą savo gyvenimo dešimtį.

Dažnai po Panevėžio rajoną su įvairiais reikalais keliaujantis J. Janulis išmaniąją kamerą įsigijo pirmiausiai galvodamas apie namų saugumą. Nors su ilgapirščiais jam susidurti nėra tekę, dvasininkas tikisi, kad kamera padės apsisaugoti nuo smulkaus atsitiktinių užklydėlių vandalizmo ar, jo paties žodžiais tariant, „škadų“.

Stebėti Raguvos bažnyčios J. Janulis kol kas neketina, nors žino, kad Panevėžyje esančiuose maldos namuose kameros pasitelkiamos ir tam. „Pas mus ramu, be to, bažnyčia atrakinama tik tada, kai joje kas nors būna“, – teigia dvasininkas.

Medžiotojai stebi gyvūnus, o medkirčiai – malkas

Pasak „Bitės“ rinkodaros vadovo Arūno Mickevičiaus, išmaniosios „Arlo“ kameros patrauklios ir tuo, kad palyginus su standartiniais sprendimais, jas paprasta įrengti ar perkelti iš vienos vietos į kitą: „Šios kameros pritaikytos naudoti tiek vidaus patalpose, tiek išorėje, jas galima įdiegti be laidų, o kamerų baterijų veikimo trukmė siekia iki pusės metų. Kadangi vaizdas ir duomenys iš kameros perduodami per mobiliojo ryšio tinklą, jos gali būti įrengtos praktiškai bet kokioje vietovėje.“

Būtent dėl šių priežasčių vartotojai randa būdų kaip jas pritaikyti ir netipiniams dalykams. Pavyzdžiui, šias kameras įsigiję medžiotojai vidury miškų stebi gyvūnų šėryklas, skaičiuoja jų apsilankymus ir žino, kada reikia papildyti maisto atsargas.

Ūkininkams kamerų prireikė laukuose, kur dažniausia nėra elektros energijos, bet reikia stebėti paliktą žemės ūkio techniką, kitus įrengimus ar patį derlių. O medkirčiai jas įtaiso medžiuose, kad galėtų apsaugoti iškirstą ir miške paliktą medieną, kurios nespėja per dieną išvežti. Panašius klausimus sprendžia ir statybos sektoriaus atstovai – statomuose objektuose laikinai įrengia tokia kameras, jog galėtų apsaugoti paliktą techniką ar medžiagas bei tuo pačiu gali stebėti, ar kokybiškai dirba darbuotojų brigados.

Kaip rodo tyrimų duomenys, stebėjimo kameros su apsaugos funkcija yra vienas veiksmingiausių būdų apsisaugoti nuo vagysčių. JAV atlikta įkalintų vagių apklausa atskleidė, kad 3 iš 5 vagišių, pastebėję namuose įrengtą apsaugos sistemą, atsisakydavo savo planų laužtis į juos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius