Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko vieni iš kitų gali pasimokyti „Google Docs“ ir „Microsoft Word Web App“?

„Debesų“ technologijos jau seniai yra šalia mūsų, tačiau versle jos vis dar retai naudojamos. Turiu omenyje „SaaS“ – nemokamą naudojimąsi programine įranga „debesyje“ bet kuriuo kompiuteriu, prijungtu prie interneto.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.
Temos: 1 Google Docs

Jau keletą metų kai kurios Lietuvos įmonės sėkmingai naudoja „Google Apps“. Tačiau net ir „Google“ nėra tobulas.

Bene populiariausias tekstų redaktorius yra „Microsoft Word“, todėl natūralu, kad dauguma internetinių tekstų redaktorių bus panašūs į jį. „Microsoft Word Web App“ į tekstinių redaktorių internete traukinį įšoko gana neseniai, tačiau jau gali pamokyti dešimtmetį šioje srityje besidarbuojančius konkurentus – „Google Docs“ ir „Zoho Writer“. 

Kodėl po daugelio metų naudojimosi „Google Docs“ mieliau renkuosi „MS Word Web App“? 

Pirmoji, ir bene svarbiausia, priežastis yra paprasta – „MS Word App“ geriau tikrina lietuvių kalbos klaidas. „Google Docs“ klaidas taiso labai blogai. Tokie dažnai naudojami žodžiai kaip specialistas, profesionalas, internetas nuolat pabraukiami raudonai, lyg jie būtų klaidingi. Versle kalba yra labai svarbus dalykas, nes skubant paliktos paprasčiausios gramatinės klaidos yra laikomos neprofesionalumo ženklu. Nepaisant to, gėda aiškintis dėl klaidų, kurių nepastebėjo rašybos tikrinimo programa. „MS Word Web App“ naudojama programa yra tikrai nebloga ir ja paprasta naudotis. Todėl visus savo tekstus stengiuosi rašyti būtent čia.

Ko iš „Google Docs“ gali pasimokyti „MS Word Web App“? Vienas labai svarbus dalykas, kuris tiesiog veda iš proto, yra nuolatiniai atsijungimai nuo serverio. Dėl to kartais galima prarasti dalį teksto, nes automatinio išsaugojimo funkcijos kas kelias sekundes „Word Web App“ neturi. Todėl reikia nuolat spaudyti diskelio ikonėlę puslapio viršuje.

Ilgiau pasinaudojus „Google Docs“, tai tikrai vargina. Jei artimiausiu metu „Microsoft“ pavyks išspręsti šią bėdą, tuomet produktas taps labai konkurencingas, nes kitos „Word Web App“ funkcijos veikia gana neblogai.

„MS Word Web App“ iš „Google Docs“ dar galėtų perimti vieną paprastą funkciją – išsiųsti paruoštą dokumentą tiesiogiai el. paštu tam tikru formatu. Dabar galima nusiųsti tik nuorodą į bylą, o ne patį dokumentą. Ši funkcija labai padėtų verslui, nes taip sutaupoma nemažai laiko.

Ne veltui sakoma, kad šaukštas deguto medaus statinę sugadina. „Google“ kartais irgi savo „medų“ pagadina neturėdama elementariausių įrankių. 

Jau keletą metų ištikimiausi „Google“ gerbėjai prašo sukurti kažką panašaus į „SkyDrive“ – nemokamą failų talpyklą, kurioje būtų galima laikyti bet kokio formato bylas. „Google“ to vis dar nepadaro, nors bylas galima saugoti pačiuose „Google Docs“. Tačiau „SkyDrive“ suteikia 25 GB nemokamos vietos bet kokio tipo byloms, tarp jų ir vaizdo įrašams, kurių dydis gali siekti iki 100 MB.

Pabaigai – paprastas patarimas. Prieš pradėdami naudotis „debesies“ redaktoriais, nepulkite lyginti jų su „Word“. Mat ši programa brangiai kainuoja, nes turi tiek daug funkcijų, kurių „debesyje“ esantys biuro produktai artimiausiu metu dar neturės. Geriau pagalvokite, kurių funkcijų iš „Word“ jums labiausiai reikia. Taip bus paprasčiau nuspręsti, kurį nemokamą įrankį naudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius