Kodėl „Pokemon Go“ neišgelbėjo „Nintendo“ nuo nuosmukio?

Per tris mėnesius „Nintendo“ prarado daugiau kaip 200 mln. eurų. Kompanija skaičiavo, kad praradimai turėjo būti devynis kartus mažesni. Tokio nuosmukio priežastis – kompiuterinių žaidimų įrenginio „WiiU“ pardavimai smuko per pusę.
Bandymas atkreipti dėmesį į Sirijos našlaičius: fotosesija su pokemonais
Fotosesija su pokemonais. / „FacesOfChange“ nuotr.

Pernai „Nintendo“ registravo geriausius pardavimus per ketverius metus, tačiau, pasirodo, naujasis įrenginys ir jo siūlomi žaidimai nepagelbėjo kompanijai išlikti aukštumose.

Šiuo metu „Nintendo“ bando orientuotis į mobiliuosius žaidimus, tačiau „Pokemon Go“ žaidimas taip pat neatnešė tikėtos sėkmės. Kompanija turėjo jau porą kartų tikslinti informaciją, kad jai priklauso tik trečdalis „Pokemon“ kompanijos akcijų.

Kas dalijasi „Pokemon Go“ uždirbtą pelną?

Žaidimas „Pokemon Go“ tapo nauja milijonų žmonių manija ir padidino kompanijos „Nintendo“ akcijų vertę daugiau nei 50 proc. nuo to laiko, kai buvo išleistas prieš savaitę. Skaičiuojama, kad per dieną žaidimas uždirba 1,6 mln. JAV dolerių, rašo independent.co.uk.

Ankstyvais skaičiavimais, žaidimas per dieną uždirba apie 1,6 mln. JAV dolerių. Pelną turėtų dalytis keletas kompanijų, žaidimų kompanijai „Nintendo“ turėtų atitekti mažiausiai pasauliniu fenomenu tituluojamo žaidimo uždirbtų pinigų. Žaidimas buvo sukurtas „Niantic“, „The Pokemon Company“ ir „Nintendo“.

Tik 10 proc. pelno atitenka „Nintendo“.

Kita vertus, „Apple“ ir „Google“ gauna 30 proc. nuo kiekvieno pirkinio programėlėje. Tai reiškia, kad kas kartą, kai žaidėjai perka „Pokemonus“ gaudančių kamuolių, šios kompanijos uždirba.

„Nėra tiksliai aišku, kaip pirkinio krepšelį dalijasi kompanijos, tačiau numanoma, kad uždarbis už 100 kamuolių pasiskirto taip: 30 proc. keliauja „Google“ arba „Apple“, 30 proc. – „Niantic“, 30 proc. – „Pokemon“ kompanijai ir 10 proc. atitenka „Nintendo“, – skaičiuoja Australijos investicinio banko „Macquarie“ analitikas Davidas Gibsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius