-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompanija „Apple“ pasauliui pristatė revoliucinį „iPad“

Vakar San Fraciske kompanija „Apple“ pristatė „iPad“ – revoliucinį įrenginį skirtą naršyti internete, skaityti ir siųsti laiškus, mėgautis nuotraukomis, žiūrėti vaizdo klipus, klausytis muzikos, žaisti žaidimus, skaityti elektronines knygas ir daug daugiau, teigiama „Sharp PR“ pranešime spaudai.
Naujasis „iPad“
Naujasis „iPad“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„iPad“ jautrus lietimui aukštos rezoliucijos „Multi–Touch“ ekranas leidžia naudotojui tiesiog fiziškai tvarkyti programas ir jų turinį. Tai yra 1,25 cm storio, vos 700 gramus sveriantis įrenginys – plonesnis ir lengvesnis už bet kokį nešiojamąjį kompiuterį. „iPad“ įdiegta dvylika specialiai būtent jam sukurtų naujų programų. Įrenginyje taip pat veiks ir beveik visos iš 140 tūkstančių aplikacijų esančių „App Store“. “iPad” prekyboje pasirodys kovo pabaigoje, o jo kaina bus nuo 499 $ (JAV). 

„iPad“ yra pačios pažangiausios technologijos įrenginys už neįtikėtiną kainą. Jis pradeda erą visiškai naujų įrenginių, kurie leis vartotojams naudotis programomis ir turiniu žymiai intuityvesniu, patogesniu ir patrauklesniu būdu”, – sakė „Apple“ komanijos vadovas Steve Jobs.

„iPad“ yra įdiegta dvylika naujos kartos „Multi–Touch“ aplikacijų. Kiekviena jų ekrane prisitaiko automatiškai. „Multi–Touch“ grafinė vartotojo sąsaja naršymą internete paverčia visiškai nauja patirtimi, kuri yra žymiai interaktyvesnė ir patogesnė nei kompiuteryje. Dideliame „iPad“ ekrane skaityti ir siųsti laiškus yra vienas malonumas, o rašyti juos galima beveik tikro dydžio „minkštąja“ klaviatūra. Į įrenginį galima importuoti nuotraukas iš „Mac’o“, personalinio kompiuterio ar skaitmeninės kameros, taip pat žiūrėti filmus, TV serialus ir „YouTube“ arba vartyti elektroninę knygą atsisiųstą iš naujos „Apple“ „iBookstore“ parduotuvės.

„iPad“ turi prieigą prie „iTunes“ – muzikos, TV serialų ir filmų internetinės parduotuvės. Taip pat „Apple“ pristatė „iPad“ skirtą naują „iBooks“ aplikaciją (su prieiga prie naujosios „iBookstore“ elektroninių knygų parduotuvės), kurioje knygų naršymas, įsigyjimas ir skaitymas tampa patogiausias mobiliąjame įrenginyje. „Bookstore“ virtualiose lentynose galima bus rasti didžiųjų ir nepriklausomų leidyklų leidinių ir knygų.

Puikaus 9,7 colių „iPad“ ekrano „IPS“ technologija perteikia nepaprastai ryškų vaizdą net 178 laipsnių kampu, o „minkštoji“ įrenginio kaviatūra, kuri pirmą kartą buvo įdiegta „iPhone“, dėl „iPad“ didelio displėjaus yra beveik standartinio dydžio. Prie „iPad“ galima prisijungti ir tradicinę klaviatūrą.

„Apple“ taip pat pristatė naują „iWork“ versiją specialiai skirtą „iPad“ „Multi–Touch” technologijai. Su „Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“ programomis galima susikurti gražiai formatuotus dokumentus, pritrenkiančias prezentacijas ir failus su grafikais, funkcijomis ir formulėmis. Kiekviena iš šių trijų programų “App Store” kainuos po 9,99 $ (JAV).

„iPad“ sinchronizuojasi su „iTunes“ lygiai taip pat kaip „iPhone“ ir „iPod touch“. Vartotojas galės sinchronizuoti visus savo duomenis esančius “Mac’e” arba personaliniame kompiuteryje, o aplikacijas ir turinį atsisiųstas į „iPad’ą“ automatiškai sinchronizuos su „iTunes“ katalogu kai tik prijungs įrenginį prie kompiuterio.

Puikaus 9,7 colių „iPad“ ekrano „IPS“ technologija perteikia nepaprastai ryškų vaizdą net 178 laipsnių kampu, o „minkštoji“ įrenginio kaviatūra, kuri pirmą kartą buvo įdiegta „iPhone“, dėl „iPad“ didelio displėjaus yra beveik standartinio dydžio. Prie „iPad“ galima prisijungti ir tradicinę klaviatūrą.

„iPad“ garantuoja dešimt valandų nenutrūkstamos baterijos veiklos. Vieni „iPad“ yra su „Wi–Fi“ internetiniu ryšiu, o kiti su „Wi–Fi“ ir 3G ryšiu.

Vakar kompanija „Apple“ taip pat pristatė „iPad“ „Software Development Kit“ – skirtą programuotojams kurti naujas aplikacijas, kurios išnaudotų „iPad“ galimybes.

Tarptautinė „iPad“ prekyba prasidės kovo pabaigoje. Rekomenduojama mažmeninė kaina Jungtinėse Amerikos Valstijose yra 499 $ už 16 GB modelį, 599 $ už 32 GB modelį ir 699 $ už 64 GB modelį. „iPad“ turintis „Wi–Fi“ ir 3G ryšį pasirodys prekyboje JAV ir pasirinktose šalyse balandį: rekomenduojama mažmeninė kaina bus 629 $ už 16 GB modelį, 729 $ už 32 GB modelį ir 829 $ už 64 GB  modelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius