Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompanija „Apple“ pristatė net tris įspūdingas rudens naujienas

Vakar Kalifornijoje (JAV) pasauliui pristatytos trys „Apple“ kompanijos naujienos: atnaujinti „iMac“ ir „MacBook“ linijų kompiuteriai su „LED-Backlit“ ekranais ir bevielė „Magic“ pelė.
Kompiuteris
Kompiuteris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vartotojus turėtų ypač sudominti nauja „Apple“ kompiuterių „iMac“  linija, kurios pagrindinė naujiena – 21,5 ir 27 colių įstrižainės „LED-  Backlit“ ekranai. Atnaujintieji „iMac“, kurių kaina prasideda  apytikriai nuo 3800 Lt, dabar greitesni nei bet kada - pradedant 3.06  Ghz spartos „Intel Core 2 Duo“ procesoriais, baigiant dvigubai  didesnės spartos „Core i5“ ir „i7 quad-core“ procesoriais. Kiekvienas  naujas „iMac“ kompiuteris pristatomas su belaide klaviatūra ir naujove  – beviele „Magic“ pele, teigiama pranešime spaudai.

„Nors „iMac“ ir taip giriamas kaip geriausias stacionarus kompiuteris  pasaulyje, mes jo nesiliaujame tobulinti, – sako „Apple“ produktų  rinkodaros vyresnysis viceprezidentas Philipas Schilleris. – Esu  įsitikinęs, kad darbas su atnaujintais „iMac“, turinčiais puikų „LED“  displėjų ir revoliucinę „Magic“ pelę, mūsų vartotojams bus nauja, dar  nuostabesnė patirtis.“

„Apple“ vakar taip pat pristatė populiarųjį „MacBook“ su kokybišku ir  moderniu „LED-backlit“ displėjumi ir įdiegta „Multi-Touch“  technologija. Negana to, su naujos technologijos baterija nuo šiol jis  veiks net 7 val. Iš „MacBook Pro“ linijos technologines funkcijas ir  dizainą paveldėjęs atnaujintasis „MacBook“ taps idealiu nešiojamuoju  kompiuteriu studentams ir naujiesiems „Mac“ vartotojams. Šių „MacBook“  kaina Lietuvos rinkoje bus maždaug nuo 3205 litų.

Pasak gamintojų, atnaujintų „iMac“ ir „MacBook“ įdiegtų „LED-backlit“  16:9 proporcijų displėjai puikiai tinka žiūrėti aukštos raiškos filmus  ar TV serialus iš „iTunes“ arba montuoti bei žiūrėti savo gamybos  vaizdo klipus ar nuotraukas su „iLife“ programa. 21,5 colių dydžio  „iMac“ displėjaus rezoliucija yra 1920-1080 pikselių. 27 colių  įstrižainės „iMac“ displėjaus rezoliucija yra 2560-1440 pikselių, t.y. net 60% didesnė nei ankstesniame, 24 colių įstrižainės modelyje. Abu  ekranai naudoja IPS technologiją, kuri pateikia tokį pat ryškų vaizdą  net 178 laipsnių žiūrėjimo kampu.

Ir paskutinė naujiena - „Magic“ pelė, sukurta revoliucinės „Multi- Touch“ technologijos pagrindu. Prieš tai „Multi-Touch“ technologija  buvo sėkmingai išbandyta „iPhone“, „iPod touch“ ir „MacBook Pro“  nešiojamajame kompiuteryje. Joje nėra mechaninių mygtukų ir sukinėjimo  volelių – „Magic“ pelė yra su lytėjimui jautriu „Multi-Touch“  paviršiumi. Vartotojas lytėdamas gali lengvai „lakstyti“ didelės  apimties dokumentuose, dirbti su dideliais vaizdais ar naviguoti  pirmyn ir atgal tinklalapių ar nuotraukų kolekcijose. „Magic“ pelė  gali būti sukonfigūruota kaip vieno ar dviejų mygtukų pelė pagal  kiekvieno vartotojo skonį. Ši pelė kaip ir belaidė klaviatūra veikia  per kompiuteriuose įdiegtą „Bluetooth“ technologiją, todėl vartotojo  darbo stalas nebūna priraizgytas laidų.

„Apple“ taip pat pranešė, kad „Mac“ mini nuo šiol spartesnis,  talpesnis ir turi dvigubai daugiau atminties. Pigiausias „Mac“ mini  dabar yra su spartesniu 2.26 Ghz „Intel Core 2 Duo“ procesoriumi ir 2  GB DDR 1066 Mhz atmintimi, 160 GB talpos standžiuoju disku, penkiais m USB lizdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius