Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba skelbia, kad „Labas kontrakto“ reklama pažeidė įstatymą

Konkurencijos taryba atliko tyrimą dėl UAB „EUROCOM“ skleistos „Labas kontraktas“ reklamos ir pateikė išvadas. Preliminariu tyrėjų vertinimu, „EUROCOM“ skleista „Labas kontrakto“ reklama neatitiko nustatytų leidžiamos lyginamosios reklamos reikalavimų, todėl gali būti, kad ji pažeidė Reklamos įstatymo 6 straipsnį.
Pakoreguotas atsakomasis „Tele 2“ klipas
Pakoreguotas atsakomasis „Tele 2“ klipas

Konkurencijos tarybos ekspertų nuomone, „EUROCOM“ iniciatyva interneto svetainėse www.labas.ltwww.youtube.com bei per televizijos kanalus „BTV“, „Info TV“, „LNK“, „NTV Mir“, „RTR Planeta“, „TV1“, „TV3“, „TV6“, „TV8“ skleistos reklamos pažeidė Reklamos įstatymo 6 straipsnio 1 ir 3 punktuose nustatytus lyginamosios reklamos reikalavimus.

Reklamose vartotoja Ugnė teigė: „Aš perėjau iš „Tele2“ į „Labas kontraktas“. Per 3 mėnesius sutaupiau apie 70 litų, kadangi dabar mano abonentinis mokestis yra mažesnis nei turėjau prieš tai“, o vartotojai Martynas ir Monika sakė: „Anksčiau operatorius buvo mūsų „Tele2“ ir mokėdavom apie 80 litų už abu sunkiai, o čia už abudu 30-31 litus. Tai 50 litų ant sauskelnių jau yra“.

Konkurencijos taryba primena, kad lyginamoji reklama yra leidžiama tik išpildžius visas Reklamos įstatyme nustatytas sąlygas.

Taryba atkreipė dėmesį į tai, kad tyrimo išvados dar nereiškia, kad įstatymo pažeidmas nustatytas.

Anksčiau skelbta, kad teisiniame ginče su „Tele2“ dalyvavusi Ugnė pasiekė susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius